https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: 13. seja mestnega sveta MO Murska Sobota v znamenju ogrevanja ter pozitivnega poslovanja Komunale

10.06.2016 ob 8:30  

Včeraj je potekala 13. redna seja mestnega sveta mestne občine Murska Sobota. Tokratnji najbolj vroči temi, ki sta poželi največ razprav, sta bili ogrevanje ter letno poročilo o poslovanju javnih podjetij Komunala in Vodovod.  

 

Komunala je v letu 2015 poslovala pozitivno, kar nekatere bode v oči

Direktor javnega podjetja Komunala Tadej Ružič je murskosoboškim mestnim svetnikom predstavil poslovanje javnih podjetij Komunala in Vodovod, ki sta v minulem letu poslovali obe pozitivno. Komunala je minulo leto zaključila s pozitivnim rezultatom v višini 112.686 evrov, Vodovod pa 195.400 evrov.  Slednji je celo uspel odpraviti insolventnost.

To je privedlo do obširnejših razprav, ki so se nanašale tudi na samo delovanje javnega podjetja. Letnega poročila niso podprli v stranki SDS, ker so že leta 2015 opozarjali na neupravičen dvig cene. Vendar pa so po besedah Ružiča cene oblikovane v skladu z uredbo. Elaborat so potrdili v letu 2015 mestni svetniki.

Direktor občinske uprave Srečko Đurov je opozoril, da so pred letom dni želeli z novim vodstvom omejiti vpliv politike na poslovanje družbe in pozitivno poslovanje podjetja, kar so dosegli. Župan Jevšek je Komunalo označil za zgodbo o uspehu, iz česar ne bi smeli delati negativne zgodbe.  

 

Vroče ogrevanje

Občina je pred kratkim objavila javni poziv zainteresiranim promotorjem pri projektu širitve daljinskega ogrevanja. Izvesti ga želi v javno-zasebnem partnerstvu. Mestni svetnik Anton Štihec je znova spraševal o uporabi geotermalne energije v prihodnosti. Štefan Cigan iz mestne uprave je pojasnil, da so tako odprta vrata za vse vrste energentov. O tem kateri bo izbran, pa bo odločal  izbrani zasebni partner, ki bo tudi nosil vse rizike.

O oblikovanju cene zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov pa naslednjič

Mestni svetniki so sprejeli še sistemizacijo delovnih mest v Vrtcu Murska Sobota in obravnavali kadrovske zadeve. Na pobudo mestnega svetnika Marjana Gujta pa so točko, ki se je nanašala na elaborat o oblikovanju cene izvajanja storitev obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Murska Sobota prestavili na naslednjo sejo. Pri vsakem dvigu cen javnih storitev je namreč potrebno upravičenost preveriti. Predlagatelj  bo do  naslednje seje moral priložiti še izračune, kako je do te cene prišel.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2016 ob 9:58 gost gost

      Če se že o vseh malenkostih pogovarjajo, ka ne vidijo,kakše so ceste v mestu? Te pa naj idejo na sprehod, pa do vidli, kak so luknjaste, grbaste, na mestih slabo preplestene in še in še. Osnovno infrastrukturo naj zrihtajo, pa te hvalijo komunalno podjetje, ki samo pobira in je vreča brez dna. Ka pa mamo od te vreče meščani, nič. Vsako leto je slabše , samo pobirajo in zdigujejo cene iz meseca vmesec. To je tiho dviganje cen komunalnih storitev, o katerih se ne govori,samo vidi se na položnicah. Tak se lejko posluje pozitivno in brez izgube. Pa še kljub temu jim ostane za lepe plače, ki jih ne obelodanijo. O tem, da bi jih znižali ne razmišljajo, samo o zvišanju cen sake tolko časa. Vedno pa tudi dobijo odobritev, te se pa politika ne vmešava? Preveč so se razširili, slediti bi mogla razpustitev in na novo formiranje podjetja, ki bi bilo servisna služba uporabnikov, kar zdaj ni.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.06.2016 ob 11:35 ko gost

      Silili so k vačrnemu ogrevanju in nam vsilili števce .Zdaj ko so ljudje šparali je Komunala aslüžila pre malo in pa ni dobro . Na primer stanujem v bloku petem nadstropju in od nikogar obdan od zgoraj nej od nigoder .Stanovanja ne morem ogreti nikakor na 22 stopinj .Fasade je 2 cm .Ko kličem Komunalo glede mrzlote samo odgovarjajo zračite radiatore in amen .Ružiča je Polanič nagnal v Lendavi pa ni mogel biti glaven in odišel saj tü ge je je pa za njega super .Predhodnik Ružiča je nej bil vredi kak direktor in zdaj je pa svetovalec direktori .In to je možno samo v Soboti ka so na vse strani povezani in prevezani .No dalje ne bi ker nema smisla .

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.06.2016 ob 12:39 atomski gost

      Zdignuli cejne pri ton pa pahniti ljudi v nemili položaj. Te pa se še licemersko hvalijo z dobičkon. Zdaj kak zgleda do se cejne še enouk zdignule, ka dobička je nikdar nej preveč.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.06.2016 ob 14:28 kepa gost

      Pozitivno poslovanje na račun višjih položnic

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.06.2016 ob 8:49 ss gost

      Svinjarija na kubik !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.