https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Sramota Sobote ob novi moderni železniški postaji: zakaj ni porušena stara gostilna, ki kazi njeno okolico?

Murska Sobota, 13.06.2016 ob 13:00  

Murskosoboška železniška postaja je končno dobila moderno in sodobno podobo. Vendar pa njeno podobo kvari stara gostilna, ki propada že vrsto let. Čeprav so Sobočanci emocionalno vezani na to stavbo, pa se je več ne da popraviti in bi jo bilo potrebno porušiti. Tu pa se zatakne. 

 

Imajo dovoljenje za rušenje...

»Zadeva je paradoksalna. Moram povedati, da bom protestiral pri ministru za javno upravo, ker naša Upravna enota Murska Sobota ni izdala gradbenega dovoljenja lastniku za rušenje, čeprav ima objet odločbo gradbenega inšpektorja za rušenje in določbo Zavoda za spomeniško varstvo, da naj se poruši, ker ni več primerna za rekonstrukcijo,« tako pravi župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek.

Ozko tolmačnje predpisov Upravne enote

»Upravna enota pa se sklicuje na odlok Mestne občine Murska Sobota, ki ne dovoljuje nobenih posegov v tem delu. Kar pomeni, da moramo zadevo pustiti kot je in spreminjati odlok. To ozko tolčmačenje predpisov na področju umeščanja objektov v prostor v naši upravni enoti je pravzaprav doseglo nivo, da ovira razvoj investicij v naši občini. Ni prvič, da se je zgodilo kaj takega,« še dodaja Jevšek.

Omejevanje investicij, ki prinašajo nova delovna mesta

Ob tem še dodaja, da »vse občine okoli nas (Ljutomer, Lendava, Gornja Radgona) odlično funkcionirajo, pri nas pa se omejuje investicije, ki prinašajo nova delovna mesta. Tak primer je bil pri GMT-ju, XAL-u in tako naprej. Želeli smo pomagati investitorju in smo bili obveščeni, da bo naša UE sprožila ustavni spor zoper našo lastno občino zoper tako tolmačenje odloka. Smo v eni taki čudni situaciji«. 

Jevšek bo šel do ministra in protestiral

»Verjamem, da je narejeno togo po zakonu. Zakon se lahko obravnava tudi širše, če to ni v škodo skupnosti ali posameznikov«, še pravi Jevšek. 

»Tako več ne moremo funkcionirati naprej. Z vso odgovornostjo bom šel do ministra,« je odločen.

V času petkove slovesnosti in obiska vrha vlade, je bila takole ovita v reklamne panoje projekta. Po prireditvi, so bile takoj odstranjene in znova kazi podobo moderne železniške postaje...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.06.2016 ob 13:37 gost

      In kaj pravi druga stran!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.06.2016 ob 14:37 gost

      Murska Sobota - Potemkinova vas?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.06.2016 ob 14:45 gost 2 gost

      Sestavek je nej dobro napisani. Sramota je to, ka so nej znali to znamenito in prepoznavno stavbo Sobote očuvati, to je sramota za pristojne slujžbe mesta. Najleži je rušiti, pa zidati cenena skropucala, šterih je v mesti dosta pa samo kazijo izgled panonskega mesta. Naj bi se zgledovali po arhitektih, ki so to mesto postavlali pred prvo, drugo in še po drugi vojni. Te pa prej, ka mesto nema duše, kak de jo melo, če se vse staro ruši? Verjetno je zdaj stavba že res dotrajana, samo, ka se je pa čakalo dvajsti let in še več ? To je sramota,in ne razpadajoča gostilna.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.06.2016 ob 16:03 gost

      Ta golazen je last gospoda Polaniča in on jo je zanemaro in jo hoče porušiti od dneva kda jo je kupo ! Problem je drugje. Gospod Polanič šče drago odat,i pa je sedaj ne more, ker je ta potrdija pod spomeniškim varstvom.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.06.2016 ob 20:26 gost gost

      Enostransko napisan članek. Za relevantne informacije je trbej prebrati Sobotainfo, ge so objavili odzive vseh (nej samo naročnika članka). »Mi ne moremo izdati gradbenega dovoljenja, če so oni sami (občina s svojim aktom) to prepovedali«, nam je pojasnil Dominik Šteiner, načelnik Upravne enote Murska Sobota." Pomurec.com, je rejsan tak težko napisati članek z odzivi vseh omenjenih?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.06.2016 ob 9:02 bruh gost

      vse ostale občine dobro funkcionirajo? ljutomer dobro stagnira! funkcionira pa že en čas ne.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.06.2016 ob 13:33 s.p. gost

      Kakšno dovoljenje?! V ta alomaš se malo en bager pomotoma zaleti in vse skupaj spadne. Potem je treba samo še počistiti. Tak se to dela!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.06.2016 ob 13:40 amigo gost

      gost 2, tako je zidajo se kao kocke(hiše), namesto stavb, ki so bile umetnine. Najdite mi arhitekta, ka de vsaj približno vedel skonstruirati nekaj zgodovinskega, to danes so skropocala dobro plačanih ničvednežev.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.06.2016 ob 19:58 aladar gost

      Lejko je zgodovinsko zaščitena, Puckova banda je tu škrgujtala v filme Strijce so mi povedale.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.