https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Lendavski dijaki – državni prvaki in udeleženci svetovnega prvenstva RoboCup Junior na sprejemu pri županu

Lendava, 8.7.2016  

Včeraj je Anton Balažek župan Občine Lendava v prostorih občine sprejel dijake Dvojezične srednje šole Lendava, ki so v preteklem šolskem letu postavi državni prvaki in se udeležili Svetovnega prvenstva v tekmovanju programiranja robotov RoboCup Junior RoboPles.

 

Na slavnostni sprejem so povabili še predstavnike gospodarstva in širše javnosti, ter jih seznanili s strateškimi usmeritvami sodelovanja med lokalno skupnostjo in šolo, glede spodbujanja izobraževanja zaposljivih poklicev, ter možnostmi sodelovanja med gospodarstvom in šolo.

Dijaki so se skozi celotno leto 2015 pripravljali na regijsko in državno tekmovanje iz robotike. Na državnem tekmovanju so zmagali v svoji kategoriji in si s tem zagotovili vstopnico na svetovno prvenstvo v Leipzig v Nemčiji. Skozi celotno leto so dijaki pod vodstvom mentorjev trdo delali in se pripravljali na svetovno prvenstvo. Pripravili so celoten koncept, kostumografijo, koreografijo, reševali tehnične probleme, sestavljali in programirali robote.

Na svetovnem prvenstvu v Leipzigu v Nemčiji so imeli ustni zagovor in tehnični intervju, kateremu je sledil nastop in potem še javna tehnična predstavitev pred sodniki in celotno publiko. Tekmovali so v skupini še z dijaki iz Mehike in Izraela. Na tekmovanju so imeli tri robote, glavnega so poimenovali Vinariuman. Namen njihove udeležbe in nastopa je bil predstaviti celoten postopek trgatve, predstaviti Lendavske gorice, stolp Vinarium, kulturo, običaje, skratka predstaviti udeležence in promovirati kraj.  Na koncu so sodnikom še podarili s 3D tiskalnikom natisnjene Vinarium stolpe.

Dijaki so izkoristili priliko in si ogledali še ostale predstavitve, nabirali nove ideje in zamisli, ter navezali stike z ostalimi udeleženci. Dijaki ocenjujejo izkušnjo kot zelo koristno. Namreč skozi projekt so dobili zelo veliko izkušenj, naučili so se programirati robote, se urili v javnem nastopanju, delovati skupaj kot ekipa. Občina Lendava je projekt in udeležbo dijakov na svetovnem prvenstvu finančno podprla. Dijaki pa se veselijo že naslednjega tekmovanja prihodnje leto na Japonskem.

Dijake je nagovoril župan Občine Lendava Anton Balažek in poudaril, da potrebujejo dijake in ljudi, ki so sposobni širšega delovanja in povezovanja, ter ustvarjati nove dosežke. Župan je dijake povabil tudi k sodelovanju v sklopu projekta in kandidature Občine Lendava za evropsko prestolnico kulture. Župan je povedal, da ima občina strukture težave na trgu dela in zaposlovanja. Zato je ponosen na dosežke dijakov in šole, da odpirajo nove možnosti in raziskujejo nova perspektivna področja, ki bi lahko dolgoročno doprinesla h gospodarskemu razvoju občine. Dijake je nagovorila še ravnateljica Silvija Hajdinjak Prendl, ki je ponosna na dijake in njihove dosežke, obenem pa hvaležna občini, da je našla posluh za njih in da podpira projekte šole. Svetovnega prvenstva v Nemčiji so se udeležili dijaki Lara Šimon, Mario Raduha, Blaž Sobočan, Mirjana Nađ, Nejc Šendlinger, Etjan Kiralj, Dominika Černi in Simon Vuk.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2016 ob 22:07 gost

      čestitam vam

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.