https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sercu zaradi preprodaje vstopnic v Termah 3000 dve in pol leti zapora

17.03.2011 ob 15:16  

Sodni senat okrožnega sodišča v Murski Soboti je zaradi preprodajanja vstopnic za kopanje v Termah 3000 prvoobtoženega Boštjana Serca obsodil na dve leti in pol zapora ter plačilo 200 tisoč evrov odškodnine Termam 3000. Druga dva obtožena, Ervina Železna in Branka Ošlaja, je sodišče oprostilo, poroča Pomurje.si.

 

Iz obtožnice je sledilo, da naj bi omenjena trojica leta 2002 in 2003 s poneverbo in zlorabo položaja 26.000 kopaliških vstopnic, kolikor naj bi jih naročili in prodali, Terme 3000 opeharila za 200 tisoč evrov. Serec bo tako po odločitvi sodišča poleg zaporne moral plačati 200 tisoč evrov, kolikor so bile vredne prodane vstopnice, še poroča Pomurje.si.

Železen in Ošlaj sta bila oproščena, ker ni bilo dovolj dokazov o njuni vpletenosti, sodba pa še ni pravnomočna.

    Komentarji

    1. Eden
      17.03.2011 ob 15:42 Eden

      samo telko?!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.