https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Univerza v Mariboru poziva študente za oddajo vlog bivanja v študentskih domovih

Maribor, 10.08.2016 ob 14:00  

Univerza v Mariboru poziva študente, da je zadnji datum za oddajo prošnje bivanja v študentskih domovih  16.8.2016.

Študentski domovi Univerze v Mariboru obveščajo , da je rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja študentov v Študentskih domovih Univerze v Mariboru za študijsko leto 2016/2017 16. avgust 2016. Na razpis se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije s statusom študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot redni ali izredni študij najmanj tri dni v tednu; niso v delovnem razmerju, samozaposleni oziroma samostojni podjetniki; povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu ne presega 150 % povprečne bruto plače na zaposlenega v RS v istem obdobju, imajo stalno prebivališče oddaljeno najmanj 25 km od kraja študija in niso izključeni iz študentskega doma. Prijava na razpis je možna na spletnem portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/bivanje), razpis in vse dodatne informacije v zvezi s prijavo za bivanje so objavljene na spletni strani Študentskih domov UM (www.studentskidomovi.um.si). Študentski domovi Univerze v Mariboru nudijo študentom 2.867 ležišč, cene bivanja pa se gibljejo med 67 in 138 evri.

Študentom, ki so zaključili študijski program I. stopnje in ki bodo nadaljevali z izobraževanjem po študijskem programu II. stopnje, smo letos omogočili bivanje v Študentskih domovih Univerze v Mariboru najkasneje do uveljavitve subvencioniranega bivanja v prihodnjem študijskem letu. V kolikor plačajo neekonomsko stanarino in subvencijo, lahko torej v Študentskih domovih ostanejo vse dokler ne pridobijo vseh pravic«, je izpostavila letošnjo novost direktorica Študentskih domov Univerze v Mariboru Lidija Divjak Mirnik.

Foto Študentski domovi Univerze v Mariboru

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.