https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: S podelitvijo priznanj in druženjem z domačinom Štefanom Buzetijem se je zaključil letošnji dvojni ultra triatlon v Bakovcih

Bakovci, 14.08.2016 ob 10:00  

Z včerajšnjo podelitvijo pokalov in priznanj se je zaključil letošnji dvojni ultra triatlon v Bakovcih. Ta ena najtežjih športnih preizkušenj na svetu poteka v Bakovcih že od leta 2009 in privablja tekmovalce iz celega sveta.

 

Prvi je s časom 22 ur 59 min in 3 sekunde opravil s 7,6 km plavanja, 360 km kolesarjenja in 84,4 km teka mladi Francoz Cyril Jechoux. V cilju je med drugim povedal, da je to bil zanj prvi dvojni ultra triatlon, opravil pa je že s 7 »ironmani«. Bakovsko preizkušnjo je ocenil za zelo težko.

Druga je bila Nemka Mareile Hertel s skupnim časom 24 ur, 57 minut in 6 sekund. Nemka si je pred tekmovanjem zadala cilj, da opravi bakovski triatlon v  24 urah, saj je to zanjo priprava na kot pravi  najtežjo dirko – dirko čez Ameriko.  

Tretji pa je bil Poljak Pawel Cioch s časom 24 ur 57 minut in 6 sekund. Naš edini predstavnik, domačin Štefan Buzeti, je kljub  težavam tekmovanje zaključil in prišel v cilj kot 16. Tekmovanje je zaključilo 19 tekmovalcev, ki so si prislužili majice »finisher«. Med njimi tudi Hrvatica Karla Čović, učiteljica plavanja iz Varaždina, ki je progo zaključila malo pred iztekom časovnega limita. Ni pomembno namreč le to, da opraviš vse discipine, tekmovalci se borijo tudi s časom, saj je 7,6 km plavanja potrebno opraviti v 4 urah, 360 km plavanja v 16 urah in 84,4 km teka v prav tako 16 urah.  

»Ambasadorjem« tega športa, ki se vsako leto v Bakovce vračajo ter sloves tekmovanja in vasi ponašajo v svet, so ob zaključku podelitve podelili posebna priznanja.

Po zaključku se je nadaljevalo druženje ob zvokih Dua Nostalgija. 

Več o tekmovanju in zmagovalcu prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.