https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Prleški predstavnik na OI s slovensko rokometno ekipo zaključil z nastopi v Riu

20.8.2016  

Ormožan Marko Bezjak - Bezo je na OI v slovenski rokometni reprezentanci odlično nastopil, ki žal po četrtfinalnem porazu proti Dancem potuje domov. Slovenskim rokometašem se na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru ni uspelo uvrstiti v polfinale, kjer bi se borili za medaljo. V četrtfinalu so morali s 37:30 priznati premoč Dancem.

Slovensko reprezentanco je odlično zastopal tudi Ormožan Marko Bezjak, prvi olimpijec iz občine Ormož in edini predstavnik iz Prlekije v Riu, ki je svoje prve rokometne korake naredil v Ormožu ter v začetku svoje kariere nosil dres RK Jeruzalem Ormož, poroča prlekija on net.
Slovenija je četrtfinalno tekmo dobro začela, prvi gol pa je dosegel prav Bezo, kot je Bezjakov vzdevek. Do konca je Bezjak dosegel šest golov in bil skupaj z Blažem Jancem najboljši strelec na tekmi, kar je bilo žal premalo za razigrane Dance in Slovenija tako potuje domov.


Bezjak sicer na OI dosegel 20 golov
Slovenija se je v Riu najprej pomerila z Egiptom in jih premagala s 27:26 (Bezjak 7 golov), nato je premagala Brazilijo z 31:28 (Bezjak 1 gol), sledila še je zmaga proti Švedski z 29:24 (Bezjak brez gola) ter poraz proti Nemcem s 25:28 (Bezjak 4 gole) in v zadnji tekmi skupine še zmaga proti Poljakom s 25:20 (Bezjak 2 gola). Slovenci so nastope v skupini B končali s štirimi zmagami na drugem mestu, s čimer so njihovi četrtfinalni nasprotniki bili Danci, tretji v skupini A, ki pa so nato bili žal premočni s 30:37 (Bezjak 6 golov).

Bezjak je na Facebooku ob porazu zapisal: »Žal so danes bili Danci boljši od nas in so si zaslužili polfinale. Mi igralci vemo skozi kaj vse smo šli, da smo lahko sploh igrali na olimpijadi v Riu. In verjemite, da je nam najtežje v tem trenutku. Vsem navijačem, ki so bili v teh dneh z nami tukaj v Riu in doma v Sloveniji se zahvaljujem za podporo. Velik poklon pa moji ženi, ki mi vedno stoji ob strani in ki je bila v teh letih ogromno časa sama in vzgaja najini hčerki. Ekipa za mene ste najboljši in ponosen sem, da sem lahko del te super ekipe.«

Foto: FB Marko Bezjak

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.