https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policija bo kmalu dodatno opremljena s strelnim orožjem v vrednosti slabega pol milijona

22.08.2016 ob 7:05  

Notranje ministrstvo bo kupilo pištole in avtomatske puške v skupni vrednosti 451.589 evrov, približno 102 tisoč evrov pa je vredna pogodba za dobavo štirih detektorjev sledi eksplozivov.


Orožje nabavlja za izvajanje zakonskih nalog policije v skladu s sprejeto tipizacijo oborožitve v policiji. Javno naročilo za orožje, ki bo dobavljeno najpozneje do 15. novembra, obsega tri sklope, in sicer 250 pištol glock 19 ter skoraj 150 avtomatskih pušk različnih kalibrov. Konec julija so že bili dobavljeni štirje ročni detektorji brez vira sevanja za odkrivanje eksplozivov.

Foto: range 365.com

Razlogov za nabavo različnega orožja je več, in sicer gre po eni strani za redno nabavo orožja, s katero bo izveden del zamenjave trenutnega orožja v uporabi policije. Tako se bo deloma opravila zamenjava starega orožja in orožja, ki ni v skladu s sprejeto tipizacijo oborožitve slovenske policije. Del orožja pa je potreben za opremljanje na novo sprejetih policistov, ki so izobraževanje začeli letos oziroma bodo v policijske vrste vstopili prihodnje leto, navaja rtvslo.

Orožje, ki bo zamenjano in je še primerno za uporabo ter je v skladu s tipizacijo, bodo namenili na novo sprejetim pomožnim policistom.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.