https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Bo radensko kopališče postalo naravno jezero z bogato turistično ponudbo?

24.08.2016 ob 11:00  

Radensko kopališče, ki že vrsto let propada, naj bi doživelo prenovo. Na mestu, kjer se danes nahaja propadajoči kompleks, naj bi uredili naravno jezero z bogatimi vsebinami.


Snovalci projekta so pred kratkim občinski svet seznanili z idejnimi zasnovami o ureditvi radenskega bazenskega kompleksa. Takšna preureditev naj bi bila tudi cenovno sprejemljivejša kot obnova javnega kopališča, katero med drugim zahteva izpolnjevanje strožjih predpisov in višjih stroškov vzdrževanja. Predlagani načrt omogoča hitrejšo izvedbo, med drugimi prednostmi pa tudi omogoča spremembo v drsališče v zimskem času.

Idejno zasnovo so oblikovali v Amago Studiu in Demšar Arhitekti, ki so ideje iskali iz primerov podobnih praks v tujini in po Sloveniji. Pri snovanju načrta so izhajali iz postavke, komu je objekt namenjen. Zamislili so si ga kot t.i. medgeneracijski park, ki bi omogočal festivalsko dogajanje in številne možnosti rekreacije in drugih aktivnosti skozi vse leto, med njimi na primer medgeneracijskih iger brez meja, različnih igre povezanih z miti in značilnostmi Radenec, drugih tekmovanj in športov, kot so jahanje, golf plavanje, aktivni plezalni stolp in drugo, kompleks pa naj bi vseboval tudi osrednji oder, namenjen najrazličnejšemu dogajanju, poroča Pomurje.si.

Foto: razglednice.eu

Obnovo podpirajo tudi v Sava Turizmu oziroma v Zdravilišču Radenci, kjer menijo, da bi prenova dodatno popestrila turistično ponudbo. Uresničitev sveže ideje o ureditvi zanemarjenega področja pa je odvisna od odločitve svetnikov, potez občinske uprave, sodelovanja lastnikov parcel in ponudnikov turističnih storitev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2016 ob 20:44 gost

      Hahaha..znanstvena fantastika

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.08.2016 ob 22:41 gost gost

      praulice

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.