https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: »Drotmantraši« zabavali občinstvo v radenskem v parku

Radenci, 27.08.2016 ob 8:00  

Drotmantraši igrajo pod strokovnim vodstvom Eli Sarjaš, med njimi pa še vedno igra in poje tudi Jožef Farkaš Obilo, ki je pred dvema desetletjema dal pobudo za ustavitev tovrstne glasbene skupine.


Namreč kar 500 nastopov so že zabeležili članice in člani te skupine, ki so pred dvajsetimi leti začeli svojo glasbeno pot kot skupina v okviru Kulturnega društva Bubla Radenci, a se pozneje osamosvojili in sedaj nastopajo kot Tamburaško društvo »Drotmantraši« Radenci. S svojimi instrumenti in nastopi so se predstavili številni publiki po vsej Sloveniji in sosednjih državah. A letos, 2. junija, so svojo 20-letnico obstoja obeležili z jubilejnim koncertom v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih.

Zadnji avgustovski četrtek zvečer so številnim dotedanjim sprehajalcem in turistom v radenskem parku, kakor tudi domačinom ter krajanom sosednjih vasi, zaigrali številne ljudske pesmi desnega brega reke Mure, Štajerske pa tudi narečne iz Prlekije, a tudi nekaj skladbic z levega brega reke Mure, Prekmurja. Poslušalstvo jih je nagradilo s krepkim aplavzom.

Z nastopom članic in članov Tamburaškega društva »Drotmantraši« Radenci so se zaključile letošnje poletne glasbene prireditve, ki sta jih z nekakšno »oživitvijo« glasbene utice letošnje poletje vsak četrtek zvečer skupaj pripravila Zavod za turizem in šport Radenci ter Zdravilišče Radenci. Tako je ob zaključku koncerta to povedala Blanka Fekonja, ki je že povabila k podobnim prireditvam poleti 2017.

Lipe Juhart

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.