https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ob svetovnem dnevu živali: Darujte DZŽ Pomurje in vaše ime bo za vedno vgravirano v veličastno stekleno skulpturo

04.10.2016 ob 11:00  

Danes 4. oktobra obeležujemo svetovni dan živali. Kar premalokrat se spomnimo na organizacije, ki živalim nudijo pomoč. Ena izmed teh je tudi Društvo za zaščito živali Pomurja, ki je v okviru projekta »Your Name Forever« (»Vaše ime za vedno«) pripravilo dobrodelno kampanjo, preko katere lahko darujete DZŽ Pomurja. Poleg tega, da jim boste pomagali pri njihovem delu, boste z vašo donacijo postali del projekta, ki bo pomagal celi Sloveniji in ne samo njim.

Vsak, ki bo DZŽ Pomurja daroval vsaj 20 €, bo za vedno zapisan na monumentalni stekleni skulpturi postavljeni v Mozirju. Več o tem projektu si lahko preberete na spletni strani  http://www.yournameforever.org/sl/.

Vašo donacijo bodo uporabili za sterilizacije/kastracije psov in mačk z namenom, da zmanjšajo število živali, ki živijo v neprimernih življenjskih razmerah oz. zapuščene pristanejo »na cesti«. Ogromno je namreč žarišč, kjer je situacija ušla izpod nadzora, saj so se živali prekomerno namnožile, ne pustijo se prijeti in so nasploh v zelo slabem stanju. To so ponavadi primeri, kjer tudi ljudje živijo v stiski, ali so na socialnem dnu ali pa so to stari ljudje, ki težko skrbijo zase.

Foto: markom.watoc.org

Živali se na ta način več nenadzorovano ne razmnožujejo, hkrati pa z nasveti in vzgledom pomagajo ljudem, da postanejo odgovorni skrbniki svojih živali in nato svoje pozitivne izkušnje širijo naprej. Tako se mnogokrat srečajo s primeri kot je na primer starejša gospa, ki so ji lani pomagali pri sterilizaciji/kastraciji njenih 10 mačk in je sprva temu zelo nasprotovala, a je nato je povedala: »Da bi znala kak je to fajn, ko so vse porihtane, bi jih že par let nazaj dala. Zej pa sem tak brez brige. Pa vse so lepo zdrave, pridne in doma se držijo. Zakaj ste tak dugo k meni hodli? Ki ste že prej bli?« Sedaj tudi sama ozavešča in svoje znance, sosede, sorodnike nagovarja k tej odločitvi.

Foto: veterinarstvo-max.si

Darujete lahko po vaši zmožnosti, a če želite sodelovati pri tem projektu (zapis vašega imena ali posvetila na spletni strani in na skulpturi), morate darovati najmanj 20 €. Ves darovani znesek bo namenjen za zgoraj navedeni program. Darujete lahko preko PayPal-a ali preko položnice. V primeru plačila preko položnice jim morate poslati vaš e-poštni naslov (na naslov dzzpom@gmail.com), če želite sodelovati pri projektu Your Name Forever.

Koda namena: CHAR
Namen plačila: Donacija – Your Name Forever
BIC banke prejemnika: LJBASI2X
TRR (IBAN): SI56 0234 0025 6066 415
Referenca: SI00 in datum v obliki dan/mesec/leto

Ime in naslov prejemnika:
Društvo za zaščito živali Pomurja
Trg zmage 8, p.p. 30
9000 Murska Sobota

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2016 ob 23:41 Gostt gost

      hahaaha neven ci bi joukau.. vsi znamo kak je s ten drustvon pa ka ciganon vse v rit porinetw mij navadne smrtnike bi pa mogle pune cejne placuvati. .zakoj ze???? Ta T. pa tuj skoda guca

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.