https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Gradnja montažnega krožišča pri Zvezdi v Murski Soboti že v polnem teku

26.10.2016 ob 15:03  

Eno najpomembnejši murskosoboških križišč se spreminja v krožišče. Z deli so pričeli danes.

 

V sklopu izvedbe montažnega krožišča pri zvezdi v Murski Soboti je predvidena demontaža in rušenje obstoječih semaforjev ter cestnih otokov na katerih stojijo skupaj s svetlobnimi usmerjevalniki na otokih. Izvedeni bodo montažni robniki rumeno črne barve, rekonstrukcija cestne razsvetljave. Uredili bodo tudi taktilne oznake za vodenje senzorno oviranih oseb v območju montažnega krožišča.  

Ker je montažni rondo v obliki elipse dimenzioniran za merodajno vozilo avtobus, je potrebno zaradi predpisane hitrosti motornih vozil na uvozu v krožišče s strani Slovenske ulice omejiti hitrost motornih vozil na 30 km/h. Tako se bo zaradi izvedbe montažnega krožišča pri Zvezdi uredila tudi Slovenska ulica v cono 30km/h, z ustrezno horizontalno in vertikalno prometno signalizacijo in zožitvijo vozišča.

Izbrani izvajalec del je Pomgrad Cestno podjetje d.d., ki je pričel z deli dne 26. 10. 2016. Rok za dokončanje del je 90 dni po sklenitvi pogodbe. Vrednost same investicije je ocenjena na 111 tisoč evrov. Strošek, ki ga bo ob izvedbi montažnega krožišča krila Mestna občina Murska Sobota kot sofinancer v skladu s sofinancerskim sporazumom znaša slabih 21 tisoč evrov in je namenjen izvedbi nove javne razsvetljave v območju krožišča.  Ostale stroške bo krila Direkcija RS za infrastrukturo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2016 ob 16:40 gost gost

      Skropucalo. Naj bi napravili redno, če že trbej, nej pa to bedo. Mogoče je pa to le začasno, na to smo nej dobili odgovora.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2016 ob 16:48 plastik gost

      za red bull je bilo nan pa nekšno plastiko davlete halo pa ge ste to vidli ? če je do zdaj center veljal za lejpega je od gnes dale 100% nej več.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2016 ob 19:36 božiček gost

      kak koli ali plastika beton, nema veze, samo če tej delavci znajo krog napravite te san ge pop, to je ovalno skrupcalo.... jezuš jezuš

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.10.2016 ob 20:06 gost

      nejsan nekšen genij ali to vedno postavijo gda trbej kaj začasno naraviti. Mogoče ka se vidi kak bi bilo če bi bil krožni? kar je ceneje kak pa ka bi napravili betonsko in redno te pa ugotovili ka je staro bokše pa nazaj delati semafore.Pa krožen promet nej trbej na sreedini biti krog lejko je tudi ovalno odvisno od križišča. ZDAJ SAN VAN OBJASNO ZDAJ PA DECA SPRAVITE SE SPAT.PA NE KENJAJTE TU GORI.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.10.2016 ob 10:52 Khujba gost

      Še malo, pa de po cejli Soboti omejitev hitrosti na 30 km/h. Nej je tou malo "prenagla" hitrost?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.10.2016 ob 12:26 pentek gost

      20:06 @@@ Lejko mi ga pocecaš če ti paše .Mislim ka je tvoja tikev tüdi ovalna somar

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.10.2016 ob 14:02 ojojoj gost

      pa ka se to što z sobote norca dela,nikši plastik fantastik usred centra mesta....pa ka ste normalni...ali ste zgubili občutek za estetiko,kulturo,halo v 21.stoletju.....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.10.2016 ob 20:32 LFL gost

      Med OMV in Mol na Lendavski je LEPO in pravo KROŽIŠČE kot se SPODOBI poleti z VODOMETOM . Upam da bo tudi v GLAVNEM KROŽIŠČU MS tudi tako kot se za MS spodobi in naj bi tako tudi bilo. UPAM in želim si da bo TAK.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.