https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

RIS Dvorec Rakičan je gostil poslovno srečanje med podjetji regij Pomurja, avstrijske Štajerske in Gradiščanske

Murska Sobota, 28.10.2016 ob 13:00  

V RIS Dvorcu Rakičan je v sredo potekal gospodarski forum, v četrtek pa poslovno srečanje med regijami Pomurja, avstrijske Štajerska in Gradiščanske.

 

Avstrija zaostruje pogoje poslovanja pri opravljanju storitev na njihovem trgu

Na poslovnem srečanju, ki je potekalo v organizaciji RIS Dvorec Rakičan in Pomurske gospodarske zbornice, so se pomurski podjetniki seznanili z novimi pogoji poslovanja pri opravljanju storitev na avstrijskem trgu. S 1.1.2017 bo namreč stopil v veljavo razširjen in zelo zaostren zakon o socialnem in plačnem dampingu. Po njem bo oteženo delo tujim podjetjem, ki v Avstriji opravljajo storitvene dejavnosti. Zaostrili se bodo pogoji priglasitve  opravljanja storitev in pogoji za delo. Podjetniki bodo morali v času opravljanja storitev imeti pri sebi dokumentacijo kot dokazilo, da ne kršijo avstrijske zakonodaje, plačila v skladu z avstrijskimi kolektivnimi pogodbami, pa tudi dokazila o izplačanih plačah. Ti pogoji so po mnenju podjetnikov diskriminatorni do tujih podjetnikov. Globe so precej visoke, od 1000 pa do 40 tisoč evrov, možna pa je celo prepoved opravljanja dejavnosti v Avstriji in sicer za obdobje od enega do petih let.

Srečanja se je udeležila tudi Katarina Pajnič iz avstrijske odvetniške pisarne Grilc Vouk Škof, ki je pomurskim podjetnikom odgovarjala na številna konkretna vprašanja.

Tudi mreženje in sklepanje novih poslovnih kontaktov

V nadaljevanju poslovnega srečanja je sledila predstavitev konkretnih investicijskih potencialov Pomurske regije, možnosti za kooperacijske posle, sodelovanje na skupnih investicijskih projektih in možnosti za čezmejno sodelovanje na razvojnih projektih.

Srečanje je bilo namenjeno tudi mreženju (Matching B2B) in sklepanju novih poslovnih kontaktov ter postavljanju temeljev novih poslovnih zgodb. Srečanja so se udeležili predstavniki pomurskih občin ter pomurski podjetniki in podjetniki iz avstrijske Štajerske in Gradiščanske.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2016 ob 19:30 Preknorc gost

      Avstrijci usmilite se nas bednih Preknorcov in nas vzemite pod svoje okrilje, ker smo zašli na poti, v katero so nas popeljali naši predniki!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.