https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Gederovcih so se slovenski in avstrijski pohodniki podali na 17. Evropski pohod prijateljstva

Gederovci, 06.11.2016 ob 9:00  

ŠD Studenec in Občine: Cankova, Tišina, Bad Radkersburg in Radkersburg Umgebung so povabile na Evropski pohod. Pohodnice in pohodniki so se zbrali pri gasilskem domu v Gederovcih.

Zajtrku in pozdravnim nagovorom iz strani ŠD Studenec in županov občin, ki so soorganizirale pohod, je sledil kratek kulturni program. Nato se je približno 140 pohodnikov in pohodnic iz obeh strani meje podalo na pohod na obeh straneh meje. Organizatorji ob tem pravijo, da so s številom pohodnikov zadovoljni. Dodajajo pa, da je število udeležencev pohoda vsako leto odvisno predvsem od tega, koliko drugih pohodov ali prireditev na ta dan poteka. Je pa številka že nekaj let približno enaka. Med pohodniki so bili tudi takšni, ki so se udeležili že 1. Evropskega pohoda prijateljstva.

Startnina je zajemala: pohodniški kartonček, zajtrk, okrepčilo med potjo,toplo malico ob koncu pohoda, darilce, prevoz do vozil. Pohodnike in pohodnice je pot vodila do mejnega prehoda Gederovci in nato v Avstrijo (Sicheldorf-Laafeld-Miterling-Altstadtgasse-Quellenhaus, kjer jih je čakalo okrepčilo-Domenico dell Allio-Allee-Oberlaafeld-Zelting-Goritz). Na slovensko stran so se vrnili v Korovcih ter pot nadaljevali do Cankove, kjer je bil zaključek pohoda s toplo malico. Pohod je bil dolg okoli 14 kilometrov. Vsi željni rekreacije, svežega zraka in dobre družbe so tega dne prav gotovo prišli na svoj račun.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.11.2016 ob 18:19 PEK gost

      No pa so palik prišli nekateri na svoj račun gestija in pitja.OPET KŠENKAŠI KI BI VSE NAPRAVILI SAMO DA JE KŠENKI.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.11.2016 ob 20:37 ne pohodnik gost

      Eni celo leto samo štüjlijo kje de kakšen pohod in kakšna otvoritev ka si za šenki napujnijo bleke .Sploh njim ni za ta pohod to je tak bolj za okras .Žalostno da je prekmurski človek postal tak lakoten bolj kot Gorenjci .

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.