https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

PU Murska Sobota v preventivni akciji Slovenija piha 0,0 odredila 1401 preizkus alkoholiziranosti

17.11.2016 ob 8:00  

Policisti  PU  M.  Sobota  so v času od 4. do 13. novembra 2016 izvajali poostrene aktivnosti v cestnem prometu s  poudarkom  na psihofizičnem stanju voznikov. V navedenem času je bil odrejen 1401 preizkus alkoholiziranosti.  Pri  36  voznikih  je  bilo  ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola in sicer pri 26 je bila koncentracija alkohola v organizmu do 0,52 mg/l,  pri 10 pa nad 0,52 mg/l.

V  sklopu akcije je bil v noči iz 12.11. na 13.11.2015 izveden tudi obsežen poostren  nadzor,  kjer  so policisti preverili psihofizično stanje pri 163 voznikih,  od  tega je bila pri 5 voznikih koncentracija alkohola višja kot je po zakonu dovoljeno. V  letošnjem  letu  do  12.11.2016  so  pomurski  policisti odredili 21276 preizkusov alkoholiziranosti, od  katerih je bilo 797 pozitivnih. Pri 504 voznikih  je  bila ugotovljena koncentracija alkohola do 0,52 mg/l, pri 293 pa nad 0,52 mg/l.

Foto: rtvslo.si

V  prvih  devetih  mesecih je bilo na pomurskih cestah v prometnih nesrečah udeleženih 89 (65) alkoholiziranih  voznikov.  Negativni  trend  se kaže predvsem pri alkoholiziranih udeležencih cestnega prometa, saj so letos povzročili za 37 % več prometnih nesreč, kot v enakem lanskem obdobju.

Vsem  voznikom  svetujejo,  da  naj ne vozijo pod vplivom alkohola. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo  naj  vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za  uporabo  javnih  prevoznih  sredstev.  Udeležence cestnega prometa opozarjajo, da naj upoštevajo tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov. Policisti  PU  M.  Sobota  bodo z aktivnostmi in nadzori nadaljevali tudi v prihodnje.

Foto: Arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2016 ob 10:54 gost

      Prekmurci popuščate!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.