https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Prireditev »Drogi sosid dober den« je napolnila dvorano gasilskega doma v Bučečovcih

23.11.2016 ob 12:00  

Tradicionalna prireditev Drogi sosid dober den se je letos, v nedeljo 20. novembra, odvijala že petnajsto leto zapored.


Kulturno društvo Kajer iz Bučečovcev je pripravilo bogat kulturni program, prežet s pesmijo in plesom ter kulturno dediščino. Tema letošnje prireditve je bila ajda, po prleško hajdina, in ves postopek povezan s pridelavo in predelavo ajde ter produktov, ki nastanejo iz nje. Bučečovske gospodinje so pripravile okusne sladice, ki so vsebovale ajdo: ajdove kropce, ajdove piškote, biskvite ipd.

Zaplesali sta Folklorna skupina iz Svetega Jurija ob Ščavnici in domača Folklorna skupina Kajer iz Bučečovcev. V goste je prišla moška vokalna skupina iz Artič, nastopil je humorist Marko Kočar, z recitacijo pa Olga Antič.

Maskota Kajer, ki iz leta v leto potuje med obiskovalci, je bila v letošnjem letu v Stari Novi vasi. Kajera so vrnili in pripravili pevski nastop Sare Rajh ter mladega harmonikarja. Na tokratni prireditvi pa je Kajer odpotoval k obiskovalcu iz  sosednje občine Veržej.

Predsednica JSKD Ljutomer, Mira Rebernik Žižek je zaslužnim članom KD Kajer iz Bučečovcev podelila bronaste, srebrne in zlate Maroltove značke za uspešno delo na kulturnem področju.

Predsednik KD Kajer Zvonko Šijanec se je zahvalil članom KD za uspešno delo, ki od posameznikov zahteva veliko truda in odrekanja, saj je za uspehe na državnem nivoju potrebnih veliko vaj. Prav tako se je zahvalil obiskovalcem, ki so napolnili dvorano gasilskega doma, saj jim prav obiskovalci in poslušalci dajejo energijo, da kvalitetno in z veseljem delajo.

Pohvalo za uspešno delo in izvedeno prireditev je članom KD Kajer izrekel tudi podžupan občine Križevci, Bogomir Gaberc.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2016 ob 14:06 bakovci gost

      Somarje prleški

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.11.2016 ob 17:30 Stewen gost

      SOMAR BAKOVSKI - Tako sem pravkar poimenoval Bakovčana (?), ki se je "spotaknil" ob bučečovsko prireditev "Drogi sosid...". "Ustrelil" je kar tako - povprek, ne da bi povedal, kaj ga "muči" - somarja. Program je sicer pohvalil podžupan občine Križevci pri Ljutomeru. Povsod tam, kjer se ljudje družijo in so si dobri sosedje, že niso "somarje", ampak dobri sosidi.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.11.2016 ob 18:31 Melinčar gost

      Čestita, vsem takim ki imajo dobro voljo , predvsem pa dosti dobre energije in dobrodelnosti , da lahko nekaj takega naredijo ,ljudje pa jim z veseljem prisluhnejo .Tudi pri nas nas radi razveselijo . Čestitam vsem takim !!!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2016 ob 22:56 krog gost

      Melinčar @@@ Vem kako je pa pri vas na Melincaj tam je še vedno tradicija da za ljudmi mečete kamenje ?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.11.2016 ob 22:59 dokležovje gost

      Stewen - - - Se ti ne zdi da se dosti krat nekam mešaš tam ,kjer tebe noben ne vmešava v komentar ? Res si na podpori ker non stop si za tipkovnico in se delaš pametnega . Hujši si kot dežurni novinar .

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.11.2016 ob 10:55 Stewen+ gost

      DEŽURNI NOVINAR - Res je, kot pravi gost iz Dokležovja, da se "vmešavam". V to me "priganja" notranji glas (Miškom Kranjec je v Stricih zapisal, da je to "dušica"), zato se pač oglašam. Tako je bilo tudi v primeru "Sumar" (Osel): ljudje delajo, nekaj ustvarijo, potem pa neki Bakovčan udari po njih. "Moral" sem reagirati. Zadnje čase se sicer oglašam bolj poredkomaa. Morda ste opazili, da ob vzdevku Stewen stoji križec. To nekaj pomeni. Trenutno pa je res, da sem veliko za tipkovnico: na stara leta "štideram", v odmorih pa kaj pokomentiram.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.11.2016 ob 9:58 hotiza gost

      Steven+ Tij pa Kranjec sta res prava na mestu ni kaj samo tak naprej .Sedaj ko te že notranji glasovi priganjajo ne pomeni nič drugega kot malo na dopust v Ormož misliš da bi bilo slabo ? Ko berem tvoje filozofije se mi zdi da te duhovi in notranji glasovi že dolgo preganjajo . Veš da se da temu upreti in si pomagati ? Svetujem ti da se čimprej odločiš in si pomagaš te tem tvojim notranjim glasom narediš konec .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.11.2016 ob 10:44 gost

      ORMOŽ - ZAKAJ PA NE?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.