https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Regionalni center ZTKS praznuje 20.let uspešnega delovanja na področju tehnike in inovativnosti

24.11.2016 ob 9:00  

Letos poteka že dvajsetič festival IZUM, ki poteka pod pokroviteljstvom Regionalnega centra ZTKS Slovenije.

V trgovskem centru Maximus je bila danes otvoritev dvajseta izvedba Festivala inovativnosti, znanosti in ustvarjalnosti mladih (IZUM). Namen festivala je mladim na zanimiv način prikazati ustvarjalnost, znanost ter gospodarstvo. Pod okriljem IZUMA bodo potekala predavanja in zabavne delavnice. S festivalom je predvsem mladim ponujen prostor, v katerem lahko predstavijo svoje ustvarjalne in raziskovalne potenciale ter dosežke, poleg tega pa je njim, njihovim mentorjem, staršem in drugim obiskovalcem omogočeno druženje, ustvarjanje, izmenjavo idej in ustvarjanje priložnosti za nadaljnja sodelovanja.

Ob visokem jubileju so svoje povedali tudi gostje, ki so se udeležili otvoritev festivala. Direktor festivala IZUM Iztok Zrinski je med drugim povedal, da je ponosen, da vidi toliko sončkov, ki so se tudi letos udeležili akcije. Ob tem je dejal, da vsako leto počastijo mladi um, ki se lahko izkaže na različnih inovativnih in tehničnih področij. Čestitko ob festivalu je izrekel tudi župan MO MS dr. Aleksander Jevšek, je čestital organizatorjem in udeležencem ob visokome jubileju. Izrazil je, da živimo v času četrte tehnološke revolucije. V svojem govoru je tudi dejal, da prihajamo v družbo, ko si bomo avtomobile na električni izposojali. To se bo dogajalo tudi v Murski Soboti, saj se bo novost uvedla od 22. decembra naprej.

Ob koncu se je na prireditev ozrl še dolgoletni snovalec in predsednik Regionalnega centra ZKTS dr. Mitja Slavinec, ki je pozdravil županovo pobudo. Ozrl se je v zgodovino festivala, kjer so vedno mladim omogočili, da so lahko svoje ideje, inovacije predstavili na drugačen, edinstven način. Kulturni program otvoritve festivala so poskrbeli otroci iz vrtca Miška, ki so navdušili z petjem slovenskih pesmi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2016 ob 20:22 slovenščina gost

      Ka je ta prispevek napisal nekdo z disleksijo?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.