https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

RIS Dvorec Rakičan gosti rekordno število strokovnjakov s področja zdravstva, gibanja in zdrave prehrane

Murska Sobota, 25.11.2016 ob 7:00  

RIS Dvorec Rakičan gosti te dni Mednarodno znanstveno konferenco z naslovom »Prehrana, gibanje in zdravje«. Dvodnevno konferenco so na novinarski konferenci predstavili mag. Robert Celec, direktor RIS Dvorca Rakičan ter mag. Breda Forjanič, dr. Samo Fošnarič in dr. Robert Repnik, člani odbora konference.

 

Rekordno število udeležencev in prispevkov

V RIS Dvorcu Rakičan se je pričela včeraj in se nadaljuje še danes mednarodna znanstvena konferenca na temo zdravja, gibanja in zdrave prehrane. Kot so pojasnili na novinarski konferenci dogodek pridobiva na kvantiteti števila udeležencev in njihovih prispevkov kot tudi na kvaliteti samih strokovnih in znanstvenih prispevkov. Letos se lahko pohvalijo z rekordnim številom udeležencev in prispevkov: kar 101 strokovnih in 18 znanstvenih prispevkov bo predstavilo skupno 114 avtorjev.

Namen omenjenega dogodka je predstavitev znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih dosežkov ter primerov dobre prakse. Konferenca poteka kot interdisciplinarni dogodek, na katerem svoje prispevke in posterje predstavljajo slovenski in tuji strokovnjaki ter znanstveniki v obliki plenarnih predavanj, okroglih miz in delavnic.

Letos so konferenci dodali še četrti tematski sklop – vzgojo in izobraževanje

Tematski sklopi v okviru konference so prehrana (smernice in kultura zdravega prehranjevanja in življenja, varna hrana, energijsko in hranilno uravnotežena hrana, varovalna in biološko sprejemljiva hrana, ekološka prehrana, športna prehrana, motnje hranjenja ipd.), gibanje (z gibanjem do zdravja, aerobne in športne aktivnosti, redna in zmerna telesna dejavnost, gibanje v šoli, pomen rednega gibanja za otroke in mladostnike, terapevtske vadbe ipd.), zdravje (medicinska stroka na področju prehrane in gibanja, zdravstveno varstvo in nega, bolezni in simptomi, varovanje zdravja in dejavniki tveganja, preventiva, ozaveščanje, alternativna medicina, promocija zdravja na delovnem mestu ipd.) ter vzgoja in izobraževanje (pomen vzgojno izobraževalnih procesov za zdravje otrok in odraslih, zdrava prehrana v času odraščanja, prehrana v vzgojno izobraževalnih institucijah, učne metode in oblike pri športni vzgoji, pomen gibanja za vzgojo, ipd.).

Strokovnjaki iz petih držav

Z mednarodno znanstveno konferenco nagovarjajo različno strokovno javnost s področja vzgoje in izobraževanja, zdravstva, socialnega varstva, gospodarstva, nevladnih organizacij, kakor tudi ostalo zainteresirano strokovno javnost.Z njo želijo bistveno prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na navedenih področjih.

Na konferenci sodelujejo strokovnjaki iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Makedonije. Izdan bo strokovni bilten, kjer bodo objavljeni strokovni prispevki in povzetki posterjev. Na konferenci bodo predstavljeni znanstveni prispevki iz znanstvene monografije z naslovom »Razvojni potenciali z vidiki prehrane, gibanja in zdravja«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.