https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Goričkem ljudje še vedno nimajo vode, direktorjema pa za plače kar 7.500 evrov

29.11.2016 ob 7:00  

Elaborat o oblikovanju cen storitev javne službe oskrba s pitno vodo v občinah Beltinci, Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Rogašovci, Šalovci in Tišina, ki spadajo v sklop Vodovod sistema B, razkriva precej visoke direktorske plače. Glede na dejstvo, da občani goričkih občin še vedno nimajo pitne vode, se poraja vprašanje racionalnosti podjetja. Podjetje trenutno posluje s štirimi zaposlenimi, od tega kar dvema direktorjema, katerih stroški plač zanašajo skupno ca. 7.500 evrov mesečno.

 

Slabih 4 tisoč evrov mesečno za plačo Kalamarju

Javno podjetje Vodovod sistema B d.o.o je izvajalec gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo v omenjenih občinah. Elaborat med drugim obsega tudi kadrovski načrt podjetja in plače zaposelnih. Te so glede na plače v regiji in v primerjavi z drugimi javnimi zavodi v regiji precej visoke.

In plače? Bruto plača direktorja Daniela Kalamarja znaša 3.280 evrov, strošek plače pa je mesečno (torej bruto bruto, končni strošek) kar 3.970 evrov mesečno. Plača Boštjana Zvera, ki je tehnični vodja pa bruto 2.952 evrov oziroma bruto bruto 3.571 evrov. Ob tem naj navedemo, da sta oba, tako Zver kot Kalamar kandidirala za direktorsko funcijo. Kalamar je bil izbran za direktorja, Zver pa  za tehničnega direktorja.

Direktorji pomurskih javnih zavodov s precej nižjimi plačami

Povprašali smo več direktorjev pomurskih javnih zavodov, ki plač obeh omenjenih direktorjev v glavnem  ne dosegajo. Njihove plače se v grobem precej razlikujejo, so pa odvisne od pristojnih ministrstev in se gibljejo od bruto 1.500 evrov mesečno naprej ter le redko dosežejo več kot 2.000 evrov bruto.   

Kaj pa racionalnost?

Svet ustanoviteljic bi verjetno moral preveriti kaj je bilo doslej narejenega oziroma racionalnost poslovanja podjetja glede na dejstvo, da še vedno ni bilo nič konkretnega narejenega. Občani goričkih občin pitne vode še vedno nimajo in kot kaže je še nekaj časa ne bodo imeli.  

V prihodnje predvidenih 13 zaposlenih

Javno podjetje bo v prihodnje imelo 13 zaposlenih za vodenje, finance, telemetrijo, kataster, kvaliteto pitne vode, hidravlično modeliranje in optimizacijo delovanja, izdajo soglasij in smernic ter upravljanje objektov.

V podjetju bodo po kadrovskem načrtu v prihodnje zaposleni direktor, tehnični vodja, 2 skrbnika procresa TS (kataster)- 2 osebi, skrbnik procesa TS (soglasja), skrbnik procesa TS (razvoj in hidravlično modeliranje), odgovorna oseba za kvaliteto pitne vode in standarde, skrbnik procesa TS (vzdrževanje objektov), 3 elektro operaterji, vodja ekonomsko-finančnega sektorja in skrbnik procesa EFS, skupno 13 oseb.

In ostali zaposleni? Kvalificirani delavec ima izhodišno bruto plačo 1.316 evrov, inženir od 1.806 do 2.185 evrov (odvisno od tarifne skupine) in ekonomist 2.185 evrov. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2016 ob 8:01 gost

      Bando pred zid !Vidite, voda pa smeti , so največji zasluškarji. Na občinskih svetih pa njihove mahinacije samo kratkomalo potrjujejo.Pa jim res nič ne moremo???

      33 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2016 ob 18:50 gost

        Samo v opomin tistim ka še ne vejte: Kdo ma v Italiji prek smetij pa vodau? MAFIJA se zna zakoj....

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.11.2016 ob 8:13 gost gost

      torej je Vodovod d.o.o., profitna kapitalska dužba, katera ustvarja dobiček s ???, plačevanjem pitne vode katera je ustavna pravica, z omrežnino, katerega smo financirali davkoplačevalci, s čim še ??

      31 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.11.2016 ob 8:34 gost

      Koja glupa, prej ka v drugih zavodih majo menje, my ass.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.11.2016 ob 9:18 resnicaboli gost

      Radi bi se zgledovali po Evropi. Poglejte malo koliko ljudi je zaposlenih na podjetjih, ki skrbijo za oskrbo z vodo v Švici, Nizozemski, pa vas bo bolela glava. Kaj mi pomaga zapis v ustavi o pravici pitne vode, če pa vode nimam in je še dolgo ne bom imel. Ali vas župani ni sram te godlje, ki ste jo zakuhali ? Ne ni vas sram, vi mislite, da so krivi v Ljubljani, Bruslju, ja pa morda je še Bog kriv?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2016 ob 12:13 delan v tujini gost

        Nega šans, ka bi v Švici ali na Nizozemskoj delili plače nekomi za neka ka še sploj ne deluje kar je pri nas vodovod sistema B. Pa še to plače, ki so daleč nad slovenskin povprečjon. Delan v tujini pa znan. Tan dobiš plačo, ampak za to plačo tudi švicaš.

        18 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.11.2016 ob 9:43 eden gost

      pa te Kalamar je čiduže bole širši....na vodo ga dati ....pokvarjeno seveda....baraba debela

      36 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2016 ob 18:48 gost gost

        Direktorji nedokončanega vodovoda ! Sistem I. faza še ni dokončan , manjka še nekaj malenkosti , ki stane samo nekaj 100.000.- € , kdaj in iz česa se bo pa dokončalo pa še vedno no jasno ! Garancija se bo v kratkem iztekla.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.11.2016 ob 10:03 ninika gost

      To je tak pri nas: Zmislijo si nekši projekt, brez konkretiziranja nujnosti, uporabe in rentabilnosti. Potem se nastavijo dorektorji, namestniki, razni vodje in še številni zaposleni, ki ne vedo, zakaj so tam in kaj delati. Potem se to vleče, zmes so težave, projekti se drastično podražijo itd, vse skupaj pa plačamo vsi, ki nismo nič krivi, temveč zavedeni in niti nismo imeli možnosti kaj povprašati ali povedati. Ostane pa na tem, da se eni pri koritu bogatijo, drugi pa nimajo niti vode. In tako je pri mnogih propadlih projektih,s to razliko, da njihove plače in honorarji ostanejo, raja pa prav tako ostane, ampak brez vsega. oz. tistega, kar so obljubljali. To je realnost in kako dolgo bomo še to prenašali? Ja, dokler bo sistem- kapitalizem to dopušča in dokler bo naša zakonodaja tako ohlapna kot je in dopuščala izigravanja.

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.11.2016 ob 10:53 bruh gost

      sistem c isto... plače takše ka dol padneš... več jih je v pisarni kak na tereni!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.11.2016 ob 12:15 hudkočili gost

      Župančeki, v to s*anje ste nas spravili s svojim nepremišlenin zaletavajon, pa trmo, malo bi si prešteli pa premislili, naj samo podpisavati pa se frajere delate z našimi penezi....vsi vij leleki te še za tou odgovarjali, pa tou fejst! Tej kalamar se ne bi ta vlejkeu, če ne bi več doubo kak župan....mij pa drago pa smrdejčo vodo!

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.11.2016 ob 12:40 gost

      KALAMAR, KALAMAR KALAMAR, ..što te ne pozna, te drago plača! Lejta in lejta tau že traja..

      24 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.11.2016 ob 13:26 gost

      Kaj nam še treba, Prekmurci????? Da nas golazen vodstvenih struktur žive zakoplje, doma rešimo probleme, nato iščimo le te v Ljubljani. Niti podarjrnrga denarja ne vemo porabiti, RES SMO SELJAČINE PREKMURSKE..Kaj še hočemo, popolnoma vse občine so iste -isto sranje-drugo pakovanje.Velja seveda za ponižan prekmurski narod, tak nam treba, dalje kimajmo seronjam.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.11.2016 ob 13:41 tnt gost

      Ta dva direktorja rabita še vsak svojo tajnico in pa vsak svojega šoferja, če se slučajno napieta, da bosta lahko prišla domov. Mene ne zanima njuna plača ampak obveznosti, ki sta jih s to plačo sprejela. Pa kje je bil objavljen razpis, to mi naj nekdo pove.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2016 ob 14:00 hudkočili gost

        tou pijtaj svojega, mojega,... župana, pa občinske svejte, keri so tou potrjevali....eli so se zgučali eli so pa tak tupasti! V vsakon primeri naj za tej visike ploače dajo župani SAMI!

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.11.2016 ob 14:08 sokolll gost

      Ka se bunite. Organizejrajte Vstajo, bomo šli pred občino pa pred komunalo in vse skupaj razturimo. Samo što bi pa to organizejro?? Nišče ka smo vsi eni velki sralaši keri delamo kak nam drugi ukazujejo. Še vedno ma narod zadosta pejnez, ker če ne bi meli bi se že zgodilo to ka san zgoraj omeno.. Tak ka dragi lidgej, lepo plačati položnice, ka ta teva direktorja mela lejpe plače..

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      29.11.2016 ob 14:08 Horgoš gost

      "Občani goričkih občin pitne vode še vedno nimajo". Čisto zavajanje. Se pravi, da celo Goričko nima pitne vode? Sicer pa Goričko premore več prvovorstnih virov pitne vode. Npr. vrtine na Gradu, G. Petrovci, Šalovci, Hodoš, Večeslavcih... Kvaliteta neprimerno boljša kot pa v MS, katero bomo v prihodnje pili na Goričkem.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2016 ob 15:00 gost

        "zahvalimo" se Miholiči, Škaliči, Vogrinčiči, Šlihthuberi.........oni verjetno mislijo, ka so nam kaj dobroga napravili s ten zavoženim projektom. Nej, nasrali so nas in to fejst, za naše in to velke pejneze. Narod bi si mogo to zapomniti do volitev.

        13 0 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      29.11.2016 ob 16:53 Boštjan Š. gost

      http://www.pomurje.si/aktualno/pomurje/na-tisini-potrdili-vodovod/ http://www.delo.si/gospodarstvo/posel/tisina-ustavila-gradnjo-kraka-b-pomurskega-vodvoda.html http://www.pomurje.si/media/e-vestnik.201331.afk.pdf Hočete še več?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      29.11.2016 ob 16:57 Boštjan Š. gost

      Kot da vas nismo opozarjali ... http://www.pomurje.si/aktualno/pomurje/tisinski-obcinski-svet-polemicno-o-skupnem-podjetj/

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      29.11.2016 ob 18:45 vodnar gost

      Če bi se malo poglobili in iskali vodo na Goričkem, imamo odlično vodo, ampak tu so bili drugi interesi. Hvala za tako vodo, ki je večkrat bela kot prozorna, (klorirana). Imamo svoje zajetje in odlično vodo, tako, da te ne potrebujemo. Nihče me ne more siliti, da se priklopim na to sranje. Gorička voda je zakon. Župani pa ste nesposobni na čelu s KALAMARJEM, ki ima najraje svojo debelo rit.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.12.2016 ob 13:45 šuki gost

        Tako župane in podžupane ,ki lezijo v rit županom ,bi bilo treba obesit za jajca na Balažekov stolp....to bi bila atrakcija...........Res kako so naduti , kot krastače pa nimajo nobenih izobrazb ,le močni so v govorenju in lezenju ...... ...........

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      29.11.2016 ob 19:31 gost

      Kalamar dober si ti majster , samo problem je, ka si dober za SEBEJ oziroma za svojo mastno rit. V realnom svejte bi tvoje poslovanje na občine vodilo k ene drujge inštitucije, kera je na Slomškovi ulici.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      29.11.2016 ob 19:39 gost

      @gost: saj smo v realnem svetu.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      29.11.2016 ob 19:48 gost

      najbole je zanimiva trditev ka vecina direktorov javni zavodov v pomurji nema vec kak 2000 EUR bruto place... neven komi koristijo taksna zavajanja...

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      29.11.2016 ob 20:24 LFL gost

      USTAVNA PRAVICA za vodo.Lepo vas prosim . Metanje peska v oči. Oni pa spet pripravljajo kakšno SVINJARIJO da bojo ljudi spet ogulili. Samo še to jim gre .Kaj pametnega pa itak ne znajo MAGARCI KOMUNAJZERSKI - POKVARJENI to so zdaj novi obrazi POL sobote se naj zdaj zamisli komu so na zadnjih volitvah DALI SVOJ GLAS.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      29.11.2016 ob 20:57 Boštjan Š. gost

      To sva (izsek) predlagala z g. Novakom: "V besedilu 29. člena odloka se črta zahtevana visokošolska izobrazba, ki se nadomesti z univerzitetno izobrazbo. " Noben občinski svet razen tišinskega tega NI ŽELEL SPREJETI. Preverite, kakšno izobrazbo imajo omenjeni. "Plača direktorja javnega podjetja ne sme presegati povprečja plač županov med občinami ustanoviteljicami." NOBEN OBČINSKI SVET, razen tišiinskega, tega ni želel sprejeti. ZAKAJ? Ker praktično v nobenem občinskem svetu ni dovolj ljudi, ki bi razmislili o tem, kaj sprejemajo. Sejnina je izplačana, če zadevo v nulo naštudiraš, ali pa prideš na sejo in odpreš kuverto z gradivom, glasuješ, kot župan zapove in greš lepo domov.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2016 ob 21:31 žuć gost

        vsi tej župani pa polupismeni in pokvarjeni.....jih bo treba imenovati,,,,,tij si to krif, pa tij si to krif.....ka se nedo samo hvalili

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      29.11.2016 ob 21:04 abc gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      29.11.2016 ob 21:06 dd gost

      Naj pripomnim, da je bila kvaliteta vode iz črpališč v Krogu in Črnskih mejah v preteklem obdobju večkrat oporečna, saj so bili določeni vzorci mikrobiološkega preizkušanja in kemijskega preizkušanja neskladni s Pravilnikom o pitni vodi, glej Letna poročila o zdravstveni ustreznosti vodovoda Murska Sobota. Res so po ugotovljenih neskladnostih vedno bili izvedeni s strani upravljalca ustrezni ukrepi, vendar jaz pitno vodo kupujem, enako mnogo drugih.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      29.11.2016 ob 22:07 Gost10 gost

      Še ena pogruntavščina Zvera in Kalamara. Dodatki k plači, potni stroški in malica: PAZITE! 5 % od bruto plače. KV delavec dobi tako 65 Evrov, Kalamar in Zver 165 Evrov. Pa kje sta to videla, kdo jima je to odobril? Vse to iz položnic občanov celega Prekmurja. Bomo to dopustili Prekmurci. Podjetje Pomurski vodovod še praktično ne dela, pa že vidimo kaj so si nastavili.

      23 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      30.11.2016 ob 8:44 gost

      Lepo so poskrbeli zase, zato tako zadovoljen obraz Zvera. Direktor, tehnični vodja, vodja ekonomsko ..., V prvi fazi tajnic ne bo. Kasneje pa se bo pojavila potreba. Ni CEROP podobna zgodba? Direktor, svetovalka direktorja, ...

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      30.11.2016 ob 10:21 gost

      Pa te nimamo bolj poštenih ljudi v regiji? Pa ne moremo odstaviti tale dva pokvarjenca !? Mi samo mirno plačujmo položnice in še naprej verjamimo svojim neotesanim svetnikom na čelu z županom .

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      30.11.2016 ob 11:00 gost

      Veste zakaj se vam v Prekmurju to dogaja? Zato ker ste OVCE!!! Drugega si ne zaslužite. Samo jamrate na netu. Da bi pa storili kaj konkretnega, za to pa je potrebno imati tudi kaj v hlačah!

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      30.11.2016 ob 17:24 gost

      Prav naj vam bo, kaj pa pustite, da si "direktorji" polnijo žepe z vašim denarjem! Še bolj zanimivo dejstvo je, da so zaposlene štiri osebe od tega dva direktorja. A je to kakšna na novo ustanovljena socialistična državna firma? Kakšni so kaj dohodki drugih dveh?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      30.11.2016 ob 17:26 gost

      Dajmo zgučimo se ka nemo več plačevali vode. Židanovi so nam v ustavo napijsali ka je voda ustavna pravica torej ti nemrejo nika če ne plačaš. to je tvoja pravica

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      30.11.2016 ob 21:19 gost

      Kdo od vas junakov je zavrnil plačilo izstavljenega računa? In potemv se tiho je bilo...

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      01.12.2016 ob 17:41 Tišinčanka gost

      Ta vodovod je bil obsojen na tako polomijo kot se dogaja že takrat ko je vodenje te investicije prevzela "žepna občina",ker je bila prezadolžena je le to prenesla na drugo " žepno "občino.Razen tega pa so vsi župani ki so v tem projektu sodelovali,gledali vsak svoj interes oz. interes njihove občine,kaj vse bi se dalo na račun vodovoda še na ta račun narediti, čas pa je tekel.To, da mora biti cena vode enotna za celoten sistem so vedeli že od vsega začetka vsi,ne vem zakaj se sedaj vsi sprenevedajo.Ja seveda če bo potrebno vrniti denar, bo seveda to naš denar-davkoplačevalski. bo potrebno vrniti denar

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      02.12.2016 ob 11:33 EjVestnik gost

      Vestnikovoga članka ne štite. Pisec članka je Kalamarof sošolec in dober kolega. Ka koli piše J.V. zemte z velkof rezervof!!!!!!!! Razmite ? J.V. in D.Kalamar sta "best frenda" ;)

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.12.2016 ob 21:56 gostii gost

        hja... takle mamo, Vestnik pa Murski val sta bila na predzadnjih lokalnih volitvah za Kalamara, se spomnin enga pogovora z Dorof... nemreš vervati kak pristransko jo tisto izpadlo, Dora je navijal za Kalamara

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      02.12.2016 ob 12:54 ogorčen občan gost

      Po mojem mnenju so nove položnice za dobavo vode poslane nezakonito, saj stranke niso dobile v podpis pogodbe o dobavi vode, istočasno pa Komunala krši svoje pogodbe o dobavi vode ker je z dobavo prenehala. Poleg tega je prišlo do dviga cen s strani novoustanovljenega podjetja. Kako so pa prišli do naših podatkov, ter št. odjemnega mesta pa tudi ne vem, ker Komunali nismo dali soglasja, da bi te podatke delili z bilokom tretjim. Tržna in okoljska inšpekcija kaj delata ali spet samo sedita na riti???

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      02.12.2016 ob 14:11 bedarija gost

      SPLOH NI BILO POTREBNO USTANAVLJATI NOVEGA PODJETJA!!! SAJ SO NA KOMUNALI PRIMERNI KADRI ZA VSO TO DELO IN VODENJE..... SO PAČ BILI INTERESI...

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      04.12.2016 ob 20:40 Sobochanec gost

      Vse je ede veliki špil. Rezultat tega špila so osebni interesi. Plačujemo pa itak mi občani pa podjetja. 30 kilometrof gor po brejgi pumpamo vodo v Šalovce, Hodoš, Cankovo, Rogaševce... Tehnični samomor.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.