https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Najboljši romski športniki postali Milko Kovač, Sander Horvat in Sergey Dorofeiev

10.12.2016 ob 7:05  

Romska športna zveza Slovenije je podelila priznanja najboljšim romskim športnikom v iztekajočem letu.

Romska športna zveza Slovenija je v salonu Murske republike pripravili sprejem za uspešne romske športnike, ki so se izkazali s svojimi športnimi dosežki v iztekajočem letu. Prireditve so se udeležili tudi predstavniki MO Murska Sobota ter Olimpijskega komiteja Slovenije.

V uvodu je spregovoril podžupan MO MS Zoran Hoblaj, ki je namenil čestitke vsem romskim športnikom. Izrazil je zadovoljstvo s sodelovanjem med RŠZS in MO MS, saj so nekateri rezultati vidni že sedaj. Za njim je spregovoril podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Janez Sodržnik. Čestital je zvezi za dosedanje delo, ter ponudil nadaljno pomoč OKS pri razvoju romske športne kulture.Direktorja Urada za narodnosti, dr. Stane Baloh je povedal, da gre za pozitivno zgodbo, ki nas povezuje, dela močnejše in je odlična spodbuda za mlade. Šport predstavlja pot, na katero je romska skupnost lahko ponosna.

Predsednik RŠZS Jože Horvat- Didi je podelil priznanje najboljšim romskim športnikom v letu 2016. To sta postala mlada karateista Sander Horvat in Sergey Dorofeiev in nogometaš Milko Kovač, ki je blestel v letošnji sezoni v dresu Nafte. Priznanje za športne dosežke so še prejeli NK Pušča, Mestna občina Murska Sobota in Urad za narodnosti.

Sledila je še premiera dokomentarnega filma Didi in Kris, ki je prikazala uspešno nogometno pot Jožeta Horvata- Didija in prve nogometne korake, ki jih je naredil njegov vnik Kris. 

Več slik v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.