https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Poraz slovenske reprezentance z Italijani, Janža igral v prvi postavi za mlade

Ljubljana, 26.3.2011  

Niti 16 tisoč gledalcev na štadionu Stožice ni včeraj pomagalo slovenski izbrani vrsti, da ne bi izgubila proti štirikratnim svetovnim prvakom Italijanom. Priložnost za nove točke pa bo že v torek na Severnem Irskem.

Slovenija : Italija 0:1 (0:0)

foto: siol.net

Že v prvem delu igre so Italijani večkrat prišli pred slovenska vrata, a je bil naš vratar Samir Handanovič zmeraj na mestu, na drugi strani pa je njegovega kolega Gigija Buffona dodobra ogrel kapetan Robert Koren z natačnim strelom z dvajsetih metrov. Še večji pritisk so zahodni sosedi vršili v začetku drugega polčasa, a tudi takrat niso uspeli spraviti žoge za hrbet Handanoviča. Usodna za Slovenijo je bila 73. minuta, ko je nenadejano strel na vrata sprožil "Brazilec" Thiago Motta in presenetil tudi našega čuvarja mreže.

Slovenija:
S. Handanovič, Brečko (od 70. Anđelkovič), Jokič, Šuler, Cesar, Koren, Radosavljevič, Kirm, Birsa (od 74. Iličič), Novakovič in Dedič (od 55. Ljubijankič).

Italija:
Buffon, Maggio, Balzaretti, Bonucci, Chiellini, Motta, Aquilani, Montolivo (od 87. Marchisio), Mauri (od 63. Nocerino), Pazzini in Cassano (od 74. Rossi).

Janža zaigral v prvi postavi proti Nizozemcem

Nogometaš Mure 05 Erik Janža, ki se je prejšnje dni mudil v slovenski reprezentanci do 19 let, je v četrtek zaigral na tekmi proti Nizozemcem. Selektor Borut Jarc ga je uvrstil kar v začetno enajsterico in ga kasneje menjal, tekma pa se je končala z začetnim izidom 0:0.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.