https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski župani v boj proti državi. Kaj pripravljajo?

Lendava, 19.12.2016 ob 14:47  

Nezadovoljni so z odnosom države do podeželja. Omenja se ustanovitev nove zveze pomurskih občin.


Danes so se v Lendavi srečali pomurski župani. Ne vsi, tistih s prleškega konca, razen župana občine Razkrižje, ni bilo.

Toda ostali župani in predstavniki občin so dorekli nekaj zanimivih ukrepov. Ostreje, kot smo tega vajeni, bodo nastopili napram državi. Zaželeli so si namreč skupnega boja za boljši položaj občin, razmišljajo tudi o ustanovitvi zveze pomurskih občin.

Omrežnina jim povzroča sive lase

Slednja bi po njihovem mnenju predstavljala »legitimno organizacijo za boj proti državi«. To je po mnenju pomurskih županov nujno za izboljšanje položaja občin po celotni Sloveniji, ne samo v Pomurju. Župani so se še enkrat več obregnili ob državo kar se tiče uredbe o oblikovanju cen storitev. To je tema, ki je marsikateremu pomurskemu županu v preteklih mesecih skrivila lase.

Foto: arhiv Pomurec.com

Določanje cene omrežnine pri pomurskem vodovodu se je namreč vlelko kot jara kača. Državnim uradnikom tako predstavniki pomurskih občin in župani očitajo, da se morajo spopadati z metodologijo, ki velja za mestna področja, ne pa za podeželje.

Župani in poslanci naj so v istem položaju

Na tokratnem srečanju je bilo slišati tudi kritike na račun novele zakona o lokalni samoupravi, ki bi dopuščala možnost odpoklica župana med mandatom. Če bi to veljalo za župane, naj še za poslance, je bilo med drugim slišati. 

 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2016 ob 16:32 gost

      vse vredi pa prav samo naj najprej skinejo ploče direktorjem javnih firm,majo baje 10 krat več kak delavci,v istih firmah,pa dvakrat več kot župani,prmer je samo jpp-ljutomer..........10 monterov in 19 v pisarnah,to se najprej vprašajte

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.12.2016 ob 17:22 gost

      Ukinitev malih občin, so nepotreben strošek. Privatizirati zadeve katere omenja gost zgoraj in pošteno plačati delavce.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.12.2016 ob 18:05 Lolek gost

      Sakši malo bole pameten človek, ka je malo "verta" in je na čeli občine bi v naprej lejko znau, kama pela potratna investicija!!!!! Ali takšiva sta lekar samo Jankovič pa Popovič (no pa še eno 20 drugih). Ostalih 180 pa je bole tak.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.12.2016 ob 18:50 gost

      Se strinjam z vami. Male občine ukiniti, jih združiti , ker v njej poslujejo le občinski velikaši. Kako je mogoče, da je direktor občine nad odločitvami župana? Nobeden župan ni merilo nesmrtnega župana . kot je to v občini Kuzma. Kje je civilna iniciativa? Govori se v gostilnah, a kje je dim, je tudi ogenj.Žal nekaterim ustreza , da plačujemo delo župana . podžupana in direktroja za iste naloge.. gostilnah , na ,

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.12.2016 ob 18:56 lotmeržanka gost

      mikro občine je treba ukiniti

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.12.2016 ob 19:47 gost

      Že davno bi občine z manj kot 5000 občani mogli ukinit, v Prekmurju pa 5 občin skupaj nima 5000 občanov. V teh občinah se pa za plače da najmanj 184.000 Eur, oh dragi bougec, kaj bi se dalo s tega narediti.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.12.2016 ob 22:01 gost

      Če se šerifi bojijo za svoje stolčke in plače pa so se začeli družit in bodo skupaj imeli sindikat za boj proti volilcem.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.12.2016 ob 23:10 gost

      Banda ena županska, dober župan se nema kaj bojati, ka ga zamenjajo. Bojijo se samo nesposobni lopovski župani.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.12.2016 ob 8:23 resnica gost

      Če župani teh malih občin nebi gledali predvsem lastnih interesov, bi že zdavnaj morali zahtevati združitev malih občin. Če bi vsaj malo razmišljali, kot dobri gospodarji, bi to najprej zahtevali. Glede vodovoda in o problemih v zvezi z njim so pa valjda že vse vedeli, ko so pristopali k investiciji. Krivce iskati zmeraj nekje drugje postaja že newhigiensko.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.