https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lemerju so se pohodniki podali na 4. Štefanov pohod po obronkih vasi Lemerje

Lemerje, 27.12.2016 ob 7:00  

Športno kulturno turistično društvo »Hrast« Lemerje je povabilo na 4. Štefanov pohod po obronkih vasi Lemerje. Pohodniki in pohodnice so se zbrali pri vaško gasilskem domu v Lemerju.


Na Štefanovo smo se zbudili v lepo sončno jutro, kar je razveselilo vse pohodnike in pohodnice, ki so se podali na približno 8 km dolg pohod po obronkih vasi Lemerje. Je pa lepo sončno vreme bilo tudi razlog, da so traso pohoda organizatorji spremenili, kajti pretoplo vreme ni idealno za pohod po obronkih, zato so se odločili, da bo letošnji pohod potekal le po asfaltiranih delih Lemerja. Dodali so: »Žal nam je, da bodo pohodniki in pohodnice zaradi tega prikrajšani za pogled na zimsko idilo obronkov Lemerja, a kljub temu ne dvomimo, da bodo iz našega kraja odšli s pozitivnim vtisom.«  Dokaz za to so že minuli trije pohodi po obronkih vasi Lemerje, katerih se je vedno udeležilo veliko število ljubiteljev pohodništva. In tudi letos je temu bilo tako, saj se je pohoda v Lemerju udeležilo kar 73 pohodnikov in pohodnic od blizu in daleč.

Po skupinski fotografiji pri znanem hrastu v Lemerju, so se vsi skupaj dobre volje podali na pohod. Na poti jih je čakala tudi okrepčevalnica, sicer pa je v ceno bilo vključeno okrepčilo, malica in spominek. Za šoloobvezno mladino pa startnine ni bilo. Pohod je bil vključen v program Pohodnika/Pohodnice po Goričkem v letu 2016 in Izkaznico pohodov po Občini Puconci V naše krajaj je lepou.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.