https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Danes bo v Gornji Radgoni tekla beseda o Pomurskem vodovodu – Sistem C

18.01.2017 ob 14:30  

Danes, v sredo, 18. januarja 2017 se bo ob 17:00 uri sestal Odbora za varstvo okolja, urejanje prostora in gospodarske javne službe Občinskega sveta Gornja Radgona na temo o Pomurskem vodovodu – Sistem C. Zaradi velikega zanimanja javnosti, bo seja potekala v Gasilskem domu v Gornji Radgoni, Gasilska cesta 2.

Razprava bo o poteku del na projektu Oskrbe s pitno vodo Pomurja – Sistem C, s poudarkom na investicijskih programih. Na seji bodo prisotni nekateri projektanti in odgovorne osebe za potek investicije.

Foto: Shutterstock

Kot je poznano, je bil s strani vlade, oziroma pristojnega resornega ministrstva najprej načrtovan celoviti pomurski sistem vodooskrbe, kasneje pa se je sistem razdelil na 3 podsisteme in prenesel na lokalne skupnosti. Konec leta 2016 bi morali vsi sistemi zaživeti, kar pa se v celoti še ni zgodilo. Na seji odbora želijo v veliki meri razjasniti kaj so vzroki za zamude pri izvedbi, zakaj je predvidena cena vode dosegla enormne vrednosti in kdaj bo se pričela izvajati naslednja faza izgradnje – to so tisti deli, ki so zaradi zmanjševanja investicije v prvi fazi izpadli. Prav predvidena cena vode buri tako gospodarstvenike, kakor tudi občane.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.