https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Razvojni zavod Švab - kjer lahko dobite poceni rabljeno opremo vse za dom

Murska Sobota, 20.01.2017 ob 13:00  

Danes vam v okviru Pomurskih novic predstavljamo Razvojni zavod Švab, Družbeno koristni projekti s področja kulture, turizma, javnih prireditev, humanitarnih dejavnosti, Murska Sobota, ki prodaja rabljene svari vse za dom in na Industrijsko ulico v Mursko Soboto privablja vedno več ljudi. 

"Ideja za prodajo poceni rabljene opreme je prišla iz naslova pomagat ljudem, ki so socialno ogroženi, ki si ne morejo kupiti novih dragih stvari in v Pomurju je več takih, ki si ne morejo privoščiti, dragih stvari," je povedal Albin Švab, lastnik RZ Švab, Murska Sobota.

Vse od spalnic do dekorativnih izdelkov

V skladišču najdete vse od spalnic, sedežnih garnitur, stolov, določenih starin, bele tehnike, kopalniške opreme, slik, oblačil, obutev do ostalih dekorativnih izdelkov in še marsikaj. Artikli so pripeljani iz različnih koncev Slovenije, trenutno je vse lasten dovoz. Tudi z minimalnim plačilom.

V Murski Soboti rabljeno pohištvo

Skladišče rabljene opreme so v Murski Soboti odprli v lanskem decembru in se nahaja na Industrijski ulici 5b. Odprto je od ponedeljka do petka med 9.00 in 17.00, ob sobotah pa med 9.00 in 13.00 uro. Poleg prodaje rabljene opreme se ukvarjajo tudi z dejavnostjo praznjenja in čiščenja stanovanj s ceno po dogovoru.

Mursko Soboto kot lokacijo prodaje rabljene opreme so izbrali, ker je to le mesto in ne neka majhna vas in v kateri je določen odstotek ljudi, ki potrebuje dobavo rabljenih artiklov. Iskali so prostor, ki ima večjo površino, zaradi velikosti artiklov in skladišče na Industriji ulici je bil pravi kraj.

Kupci iz različnih koncev Slovenije

Kupci prihajajo iz različnih koncev Slovenije, ki se tudi z veseljem vračajo, predvsem zaradi racionalnih cen in zadovoljstva nad artikli. Kot zanimivost velja omeniti, da so artikle kupili tudi za potrebe ljubljanskega gledališča in Slovenskega ljudskega gledališča Celje. 

Donatorstvo socialno ogroženim osebam

V prihodnjem tednu bo lastnik zavoda Albin Švab doniral pohištvo dvema socialno ogroženima osebama iz Čentibe.

Načrti za prihodnost

Švab v prihodnje načrtuje odprtje spletne trgovine in razmišlja o zaposlitvi ljudi, ki želijo upravljati to dejavnost. V prihodnje pa ima namen tudi vzpostavitve delavnice. Več vidnih stvari, ki jih prodaja je tudi na spletnem portalu Bolha pod imenom Albin 12314. Če se bo prijela ideja in bo večji interes, oziroma večje povpraševanje, obstaja možnost širitve tudi na druge lokacije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Prlek007
      21.01.2017 ob 17:28 Prlek007

      Lahko bi preverili, koliko ljudi je ogoljufal... s svojo "humanitarno" organizacijo.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.