https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bodo avtocestna izvoza Lipovci in Gančani preimenovali?

26.01.2017 ob 7:05  

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) namerava preimenovati avtocestna izvoza Lipovci in Gančani. Avtocestni izvoz 8, ki je danes poimenovan Lipovci, bi DARS preimenoval v izvoz Murska Sobota - vzhod, avtocestni izvoz 9, ki je danes poimenovan Gančani, pa v izvoz Moravske Toplice. Preimenovali pa bi tudi izvoz številka 7, izvoz Murska Sobota. Preimenovan bi bil v izvoz Murska Sobota - zahod.


»Avtocestno omrežje in omrežje hitrih cest sta namenjeni daljinskemu prometu, zato je treba voditi daljinske cilje tako v sosednjih državah kot tudi znotraj države. Načela vodenja ciljev sledijo pomembnosti ciljev. Murska Sobota kot regijsko in upravno središče je poznana tujim uporabnikom avtocestnega omrežja, kamor se po prometnih podatkih iz števcev prometa generirajo prometni tokovi, in je prometno pomemben cilj. Med pomembnejšimi prometnimi cilji, kamor se tudi steka veliko prometa, je na širšem območju pomembno zdravilišče Moravske Toplice,« utemeljujejo na DARS-u.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Poimenovanja priključkov po majhnih krajih so se izkazala za neugodna. »Z novimi imeni si obetamo veliko ugodnejše razmere glede obveščanja o zastojih in o morebitnih obvozih. Prav tako je zanimivo, da smo prejeli tudi veliko pobud za poimenovanje po večjih slovenskih krajih,« še pojasnjujejo pri DARS-u.

Beltinski občinski svetniki so na zadnji lanski seji soglasno sprejeli sklep, da nasprotujejo preimenovanju. Menijo namreč, da je dosedanje poimenovanje primerno in ustrezno. »Pomurska avtocesta je v uporabi že od leta 2008, vozniki so se tako že navadili na izvoza, preimenovanje pa bi jih kar nekaj časa zavajalo. Z obeh izvozov vozniki pridejo prav v oba kraja, zato je smiselno, da je izvoz označen s krajem, kamor voznik pride, in ne po oddaljenih krajih,« je povedal beltinski župan Milan Kerman.

S pomočjo sodobne tehnologije je potovanje mogoče načrtovati do popolne podrobnosti, so opozorili beltinski svetniki in predlagajo postavitev turističnih tabel, ki bi usmerjale v Mursko Soboto ali Moravske Toplice, kar bil lahko bila ena od rešitev, piše Pomurje.si.   

 

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.