https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

SMC: današnja izredna seja MOMS o nastanitvi azilantov ne vodi k rešitvi, prej ravno nasprotno

Murska Sobota, 03.02.2017 ob 12:15  

Na zahtevo svetnikov svetniške skušine SDS je za danes sklicana izredna seja Mestne občine Murska Sobota. Tema je obravnava namere Vlade RS glede naselitve azilantov v bloku na Lendavski ulici 17b in morebitnih nadaljnih namer nastanitev azilantov v Mestni občini Murska Sobota. Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je zahtevo preučil in kot smo že poročali odločil, da izredna seja ni potrebna. Izredne seje se ne bodo udeležili tudi svetniki svetniške skupine SMC, ki med drugim pravijo, da »današnja izredna seja po našem mnenju nikakor ne prispeva k umirjanju strasti in izboljšanju komunikacije med vsemi akterji.«

 

Svetniška skupina SMC Murska Sobota se zaveda resnosti položaja reševanja begunske krize  v Evropski uniji in Sloveniji

»Ocenjujemo, da Vlada RS vodi primerno politiko reševanja begunskega vprašanja, vključno s sprejetim Zakonom o tujcih. Vzpodbujamo pa k še večji komunikaciji z lokalno skupnostjo, saj smo prepričani, da bi občanke in občani Mestne občine Murska Sobota, predvideno namero nastanitve oseb s priznano mednarodno zaščito tako sprejeli z večjim razumevanjem. Zelo pomembno je namreč, da pristojni organi pravočasno informirajo lokalno skupnost o dejstvih in okoliščinah,« so zapisali v izjavi za javnost.

Foto: arhiv pomurec.com

»Današnja izredna seja nikakor ne prispeva k umirjanju strasti in izboljšanju komunikacije med vsemi akterji.«

»Težko se tudi znebimo občutka, da nekateri stisko drugih izkoriščajo za doseganje svojih politikanskih ciljev.  Zaradi navedenega smo se odločili, da se izredne seje ne bomo udeležili. Bomo pa angažirano sodelovali na že sklicani redni seji, ki bo v torek 7.2.2017 in ima točko z enako vsebino uvrščeno na dnevni red,« še dodajajo.

Rešitev vidijo v boljši komunikaciji in informiranju lokalne skupnosti ter pozivajo vse pristojne, da še nadalje pravočasno in celovito obveščajo javnost o morebitnih novih dejstvih, povezanih z begunsko problematiko.

Tematika bo uvrščena na 19. redno sejo MOMS prihodnji teden

Tematika bo uvršena na dnevni red 19. redne seje Mestne občine Murska Sobota, ki bo potekala kmalu – že prihodnji torek 7.2.2017. 

    Fotogalerija