https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Na Razkrižju počastili mednarodni dan maternega jezika s predsednikom republike Borutom Pahorjem

Razkrižje, 07.03.2017 ob 8:00  

V nedeljo, 5. marca 2017, je Občina Razkrižje v sodelovanju z Osnovno šolo Janeza Kuharja Razkrižje organizirala tradicionalno prireditev ob mednarodnem dnevu maternega jezika. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.


Županu Občine Razkrižje, Stanku Ivanušiču je pripadel uvodni nagovor, v katerem je izrazil zadovoljstvo, da se je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor udeležil glasbeno-literarne prireditve. "Z omenjeno prireditvijo namreč spoštujemo materni jezik, a hkrati sporočamo, da spoštujemo jezike drugih narodov", je povedal Ivanušič.

Predsednik Borut Pahor se je zahvalil županu Ivanušiču in izrazil spoštovanje, da je Občina Razkrižje ena od redkih slovenskih občin, ki mednarodni dan maternega jezika obeleži s proslavo. Poudaril je, da smo Slovenci narod predvsem zahvaljujoč jeziku in obenem spomnil, da letos slavimo leto reformacije, kajti prav s Trubarjem smo Slovenci dobili prve knjige v slovenskem jeziku.

Pahor se je v svojem govoru dotaknil tudi Arbitražnega sporazuma, aktualnih slovensko-hrvaških odnosov, ki na državni ravni trenutno niso najboljši. Sam pa bo storil vse, kar je v njegovi moči, da se odnosi med državama ne bi poslabševali.

V luči praznovanja 25. obletnice naše države je predsednik države Borut Pahor županu Ivanušiču poklonil posebno protokolarno darilo, slovensko zastavo, v znak hvaležnosti, da v lokalnem okolju spodbuja razvoj, med ljudmi pa goji in neguje strpnost ter dialog.

Občani Občine Razkrižje in tudi mnogi drugi ugledni gostje, med njimi župan pobratene Občine Velike Lašče Anton Zakrajšek, župan hrvaške Občine Štrigova Stanislav Rebernik, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, župan Občine Cankova Drago Vogrinčič, vsi razkriški svetniki in svetnice ter mnogi drugi, so do zadnjega kotička napolnili razkriški dom kulture.

Učiteljica osnovne šole Janeza Kuharja, Bojana Pergar Stolnik je bil vodja programa ob pomoči drugih kolegov učiteljev in sodelavcev Občine Razkrižje.

Foto: razkrizje.si

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2017 ob 8:48 gost

      Ker Pahor v vsem svojem času političnega angažiranja nima pokazati dobesedno nič, se je hodil predsedniško in piarovsko kazat navadnim ljudem. Dostojanstvo je danes res poceni.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2017 ob 9:16 gost gost

      Ti prvi gost, kak lahko pišeš takšne neumestne kementarje, s tem samo pokažeš, kako si butast, pristranski in še kaj si. Kaj pa imaš ti pokazati oz. tvoji politični privilegiranci.,NIČ. Samo kradli so, bili na sodišču oproščeni, pokradeno so pa obdržali. To je politična realnost v naši državi. In takšne podpirati je zločin nad državljani oz. totalna nerazgledanost. Pahorju pa srečno v drugem mandatu, vsaj njega imamo, ki ni bil nikoli obravnavan na raznih sodnih procesih, kvazi oproščen, ni žalil osebno državljane itd.

      9 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.03.2017 ob 14:30 gost

        Kaj pa ti jemmlješ, da pišeš takšne oslarije. Se strinjam s prvim komentatorjem - poceni populizem!

        17 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.03.2017 ob 14:37 gost

        Zato pa je absolutno degradiral funkcijo predsednika države (vrtnar, kmet, komunalni delavec, ...)!!! Pa še desnica ga je postavila za predsednika (deklariranega komunista) - narobe svet.

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.03.2017 ob 14:34 gost

      V kašnem sorodstvu sta si Ivanušič in Mišo Kontrec??? Podobnost je grozljiva!?!

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.03.2017 ob 20:07 gost

      Scenografija sprejema me spominja na čase pred 80-timi prejšnjega stoletja. Manjkajo še samo modre kapice in rdeče rutice.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.03.2017 ob 20:50 Franc gost

      Lotmerška čarovnica je tuj bila?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.03.2017 ob 13:10 Marija gost

      Ja zdaj bo spet svoj nos začela tiščati povsod, ko se volitve blizajo, kaj pa je naredla do gnes? Zaprla turizem, sebi Jursovko, nase ceste pa je pistila, da si gume sekamo. Samo za svojo rit in korist

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.03.2017 ob 14:59 gost

      Kje pa je tisti, ki je pobral denar za razvoj Prekmurja, a niso bili z predsednikom države v isti stranki?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.