https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bo Čebašek-Travnikovo zamenjal drugi Prekmurec?

07.03.2017 ob 14:23  

Dobre tri teden zatem ko je Zdenka Čebašek-Travnik prevzela vodenje Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS), se v javnosti že razpravlja o morebitni nezaupnici, ki naj bi ji jo izrekli na prihajajočem zasedanju skupščine. Ob tem pa se že ugiba, kdo naj bi bil kandidat, ki bi lahko nadomestil Čebašek-Travnikovo. Omenja se ime še enega Prekmurca, prof. dr. Jožeta Balažica.


Takoj po izvolitvi na vodilno mesto ZZS je javnost razburkala višina plače, ki jo je Čebašek-Travnikova želela na novem položaju. Kmalu za tem so se nanjo vsuli tudi pozivi k odstopu, nakar je prišla tudi informacija, da bo skupščina zbornice na prihodnjem zasedanju glasovala o nezaupnici.

Na glasovanju o novem predsedniku zbornice pred dobrim mesecem dni je Čebašek-Travnikova s tesnim izidom premagala protikandidata, prejšnjega predsednika Andreja Možino. Podporniki slednjega pa v teh dneh že iščejo novega kandidata, ki naj bi jo zamenjal. Kot najresnejši kandidat se omenja še en Prekmurec, in sicer prof. dr. Jože Balažic iz Renkovcev, trenutno predstojnik Inštituta za sodno medicino na Medicinski fakulteti v Ljubljani.  

Kot pojasnjuje Balažic, mu je znano, da se o njegovi mogoči kandidaturi razpravlja v ožjih krogih. Kot pravi, pa sam še ni dal nobenega soglasja h kandidaturi, niti še ni bil zanj zaprošen. Sam meni, da sedanja predsednica nima namena odstopiti in da njeno odločitev spoštuje, poroča siol.net. Tudi Balažic za zdaj le še ugiba, kaj bodo naredili člani skupščine, se pa strinja, da bi zaradi svoje dosedanje vpetosti v delo zbornice, bil je njen tožilec, verjetno bil primeren kandidat za mesto predsednika. Ob tem pa dodaja, da naj o tem presodijo drugi.

Da bi nezaupnica Čebašek-Travnikovi prišla na glasovanje, mora ta predlog podpreti 20 od 90 članov skupščine zdravniške zbornice ali pa trije regijski odbori. Kot je potrdil Marko Bitenc, predsednik skupščinskega sveta zbornice, pa naj bi na včerajšnji seji sveta dobili dovolj pobud tudi za glasovanje o razrešitvi predsednice.

Je pa Čebašek-Travnik je na današnji novinarski konferenci potrdila, da njena plača na zbornici znaša 8.000 evrov bruto. Kot pravi, ne pozna razlogov za nezaupnico proti njej in se glasovanja o nezaupnici ne boji. Dodaja, da na na zbornico ni prišla zaradi plače, a doslej višina plače predsednika zbornice tudi ni bila problem, čeprav so njeni predhodniki prejemali enako oziroma celo višjo plačo. Kot še pravi, po njenem mnenju pravi razlog, zakaj si nekateri želijo njen odhod s čela zbornice, ni v plači.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2017 ob 13:41 77 gost

      To niso bogovje v belem to so hudiči v belem

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      07.03.2017 ob 14:18 goost gost

      pijši po naše vrag vbejlon

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      07.03.2017 ob 14:32 gost

      Jože pa si le vendar nebo blatil dobrega imena z to funkcijo. Kolko ga jaz poznam je preveč predan delu da bi se šel politiko.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      07.03.2017 ob 14:33 gostja gost

      Vsi so isti, nej samo ona. Ka je pa delala prejšnja predsednica ,ste že pozabili, pa dosedanji predsednik? Poleg vsega sta se še arogantno obnašala do državljanov, medijev pacientov itd. Zastopala sta svoje pravice in privilegije. Čebaškova zna poslušati in biti tolerantna, tak ka naj kar ostane predsednica, pod vsemi drugimi bi bilo huje.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      07.03.2017 ob 16:38 dohtar gost

      Resje škoda poštenjaka Balažica, da se bo šel teh stvari. Mogoče pa je vseeno dobro, da enkrat tak človek pride in pokaže kako je treba delati. Travnikova Balažicu ne seže do gležnjev.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.