https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ali bo gibanje v gozdu ponoči omejeno?

23.03.2017 ob 8:00  

Udeleženci javnih posvetov predlagajo, naj se gibanje v gozdu omeji na eno uro pred sončnim vzhodom in uro po zahodu, saj motoristi in tekači ponoči preveč vznemirjajo divjad.


Raziskovalci Zavoda za gozdove so po večmesečnih spremljanjih ugotovili, da se ljudje med eno in peto uro zjutraj zelo pogosto vozijo z motorji in motornimi sanmi. Direktor Zavoda za gozdove Damjan Oražem, je za RTV Slovenija povedal, da podpirajo predlog, da se gibanje v gozdovih ponoči omeji, saj motoristi povzročajo veliko vznemirjenje pri divjadi. Tekači pa motijo živali s svetilkami.

Predsednik Lovske zveze Lado Bradač je povedal, da lovci predlog podpirajo in se za omejitev vstopa v gozd zavzemajo že dolgo, saj potrebuje divjad v nočnem času mir.

Foto: jaztecem.wordpress.com

O predlogu bodo na Odboru za kmetijstvo razpravljali prihodnji mesec, nad njim pa Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ni navdušeno. Državni sekretar Marjan Podgoršek meni, da je predlog pretiran.

"Pobudniki predloga opozarjajo predvsem na zaščito gozda – jeleni namreč zaradi vznemirjanja uničujejo mlado drevje. Na ministrstvu odgovarjajo, da je težava ravno v jelenih, ker da so se v zadnjih desetletjih preveč namnožili", piše RTV Slovenija.

 

 

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2017 ob 8:52 tnt gost

      Resnica je povsem drugje. Več bo gibanja v naravi, dlje bo divjad živela. Lovcem se gre za odstrel, za njihovo strast do ubijanja. Očitno pričakujejo, da bo imela divjad mir takrat, ko bo ustreljena. Takih , da bi se vozili po gozdu po mojem ni, po gozdnih poteh pa že in to za divjad ni nič nevarnega, da o tekačih sploh ne govorim. A bodo potem lovci tisti, ki bodo dežurali, če gre dko v gozd?

      23 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.03.2017 ob 12:51 gost gost

      Prvi gost, pišeš neumnosti. Kako lahko trdiš , da je lovcem samo za ubijanje. Če bi se vsaj malo razumel v lovske zakone, bi vedel, da lovci ohranjajo divjad in s tem biotsko ravnovesje v gozdovih, prostih pašnikih in še kje. In pozimi divjad krmijo, točno je pa tudi določeno, kdaj se lahko določena divjad odstreli, da se s tem vzdržuje potrebno ravnovesje med prirastkom in živečo divjadjo. Kdo drug še skrbni za divjad pozimi, če ne lovci ,morda ti in tebi enako misleči? Pa nisem lovec, da ne bo pomote. Podpiram pa ta predlog in upam, da bo sprejet. Res so se razni tekači in rekreativci, pa še kdo preveč namnožili, če pa se kje v gozdu srečajo z divjadjo, pa je vik in krik, da ni miru in ,da so ogroženi. Kdo je komu zasedel naravno okolje? Z več gibanja v naravi pa bo divjad pobegnila, ali pa postala agresivna, tako, da tudi to ne drži. Vsaj narava in divjad se ne ozirata na novodobne posege v naravo in še kaj, kar si izmišljuje človek.

      4 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.03.2017 ob 14:43 Odgovor gost

      Zanimivo. Torej zaradi ene par primerov voženj z motornimi vozili, bomo prepovedali tekače, ki imajo mini naglavne lučke. Žarometi motornih vozil svetijo ~ 2.000 lumnov, naglavne lučke pa ~100 lumnov. Če je to dvoje primerljivo, potem so zagovorniki predloga res brez osnov. Vsekakor pa bo potem potrebno prepovedati nočno vožnjo nasploh, saj večina naših asfaltnih cest poteka med gozdovi, polji in travniki, kar je vse dom divjadi.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.03.2017 ob 16:02 gost

      kaj pa cike-cake ponoči v avtomobilih?, Še medvedi pa volkovi opazujejo seks v avtomobilih, avto se propelje, ugasne luči, ker seksaš lahko tudi v temi, potem pa se iznenada pojavijo svetlikajoče oči volka ali medveda. Ta se pa prestraši stokanja v avtomobilu in jo ucvre, da se ustavi šele zunaj gozda - pri shrambah ljudi, da se od straha dobro pogosti. Ja seks je glaven nočni nemir gozdnih stanovalcev in nič drugo!!!

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.03.2017 ob 21:02 gost

      ka lovci nemreju đebati punoči, ka jin mij smejčemu?

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.03.2017 ob 8:04 Pištaa gost

      Pomali pa mo kak v severnoj koreji

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.03.2017 ob 10:40 monda gost

      Mater več ne vejo kak bi koga zajebavali .To ko pa divjad uničuje kmetom pridelke to pa jih ne briga .Tisti ke je to prepoved predlagal bi ga morali privezati v šumo za nekaj dnij do kolen v blato

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.03.2017 ob 10:44 branovlek gost

      Ko vidim kdo vse so lovci me bogme grata straj .

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.03.2017 ob 13:31 nelovec gost

      Stvarno nas more straj gratati, kda o lovini pa lovcih razpravlajo budale, kak so eni ,ka tu pisarijo. Za lovca moreš tudi malo meti v glavi, takši, kak je ta branovlek, pa njemi podobni, pa nemajo nika. Ja osnovna šola ti tudi sega ne da, a pametni bi pa radi bili vsi, pa mislijo ka so. Tak ka že omenjen , pa še šteri rejsan nemrete biti lovci, pa še sreča ka nej.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.03.2017 ob 14:15 karlek gost

      nelovec ...... Za to pa so se že postrelili med sabo in v vaseh bližini hiš ranili ljudi ,ker so samo lahko pametni lovci .Ko mi pa srne uničijo večji del buč in sem ob pridelek te pa ni pametnega lovca blizu .

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.03.2017 ob 16:23 v.polana gost

      Tak bi ga počo za vüja ,če bi mi štoj hotel preprečiti hoditi po gozdu ob bilo kateri uri .Gozd ni last lovcev .Lastniki pa državi plačujemo davek od gozda .Lahko pa mi lastniki gozdov prepovemo lovcem vstop v gozd

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.03.2017 ob 18:15 gost gost

      Karlek pa velka polana, joj kak sta glupiva. Pa nika, bar sta se izdala. Sicer pa nej čudno, od takših nemaš kaj čakati. Vupajmo, ka de sprejeto in ,ka nedo eni mislili, ka če to sirotinjo ,ka jo imenujejo davek plačujejo, lejko delako ka ščejo, še bili bi lidij. Ojoj, što vse tu živi. Malo pijtajte, kak je recimo v Avstriji, ki jo vsi tak dajejo za vzgled, pa te lapajte.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.03.2017 ob 19:21 hotiza gost

      gost---gost Ka vse posedi mejšate notri Avstrijo ?Smo mi v Sloveniji ali Avstriji .Bogme živi dokaz kak ste eni zacügnjeni .Mij eni pa vüpamo ka te se eni skulirali .Vidim ,da ti pisanje tudi ne gre glih izpod prstov .

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.03.2017 ob 19:47 gost

      Hmm zanimivo. Ka mo pa te ges delo? ka man kučo v šume.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      25.03.2017 ob 23:03 Duh gost

      Vsem je prepovedano! Razen ropšicarjem in beguncem...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.