https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Odličen uspeh Pomurcev na Državnem prvenstvu invalidov v streljanju z zračnim orožjem

11.4.2017  

V nedeljo, 9. aprila, je v Ljubljani potekalo Državno prvenstvo invalidov v streljanju z zračnim orožjem 2017. Tekmovanja se je udeležilo 102 strelcev iz celotne Slovenije in med njimi so se odlično odrezali tudi pomurski strelci iz Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote, ki so osvojili enkrat prvo in dvakrat tretje mesto.

V posamezni konkurenci SH1 s serijsko puško je Franc Jožef iz soboškega društva s 374 zadetimi krogi osvojil 1. mesto. Drugo mesto je, s 373 zadetimi krogi, osvojil Franc Pinter iz DP Podravja. Tretji je bil Uroš Kneževič iz MDI Litija. Fran Borovnjak je dosegel 325 zadetih krogov in se je uvrstil na 6. mesto. V konkurenci s serijsko puško (SH2) so iz soboškega društva tekmovali Slavko Dunaj, Venčeslav Bezjak, Franc Baum in Benjamin Krč ter zasedli 6., 8., 11. in 14. mesto.

V konkurenci posameznikov s serijsko puško je Franc Jožef zasedel 3. mesto. Drugo mesto je osvojil Mitja Ribarič iz MDI Žalec in 1. mesto Franc Pinter iz DP Podravja.

V ekipni konkurenci je Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi: Slavko Dunaj, Venčeslav Bezjak in Franc Baum osvojilo 3. mesto. Druga je bila ekipa ZMSS-Celjske podružnice in prva ekipa MDI Šaleške doline Velenje.

FOTO: Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.