https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Križevcih pri Ljutomeru razstavili torbice in cekarje za vse priložnosti

13.04.2017 ob 16:00  

Letošnja ponedeljkova druženja v okviru delovanja Društva kmetic Križevci – Veržej, so potekala na temo Torbice in cekarji za vse priložnosti. Članice so se v sodelovanju z Ljudsko univerzo Murska Sobota, vključile v študijski krožek pod strokovnim vodstvom Andragoškega centra Slovenije, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

V sklopu študijskega krožka so članice z mentorico Matejo Rajh, izdelovale cekarje in torbice iz različnih materialov in z različnimi tehnikami. Nastali so zanimivi in uporabni izdelki. Na srečanjih so udeleženke izdelovale tudi voščilnice, od katerih je vsaka zase unikatna. V izdelke je bilo vloženega veliko truda in časa.

Šestnajst udeleženk je na cvetno nedeljo s strani direktorja Ljudske univerze Murska Sobota Dejana Dravca, prejelo priznanja za sodelovanje v študijskem krožku. Povedal je, da ga veseli, da so s študijskimi krožki prodrli na desno stran reke Mure, saj so članice Društva kmetic Križevci – Veržej prve, ki so se odločile za sodelovanje z njimi. Prav tako je v nadaljevanju povedal, da si želi, da se to sodelovanje nadaljuje in da bi dejavnost še nadgradili in se morebiti predstavili tudi širše.

Župan občine Križevci mag. Branko Belec je prav tako pohvalil udeleženke in snovalke razstave, saj s svojim delom dokazujejo, česa vse so sposobne poleg tega, da imajo tudi doma številne obveznosti.

Izbrana dela bodo v izložbi pred sejno sobo občine Križevci na ogled do prihodnjega meseca.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.