https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Maraton treh src: z osveženimi krajšimi progami do nove rekordne udeležbe

19.04.2017 ob 15:00  

Otvoritveni dogodek s Petro Majdič – Zabava s Psihomodo pop – Državno prvenstvo na 21 km


Priprave na najbolj srčni maraton v Sloveniji počasi tečejo proti ciljni črti, saj se bodo tekači na 37. Maratonu treh src na proge podali že čez mesec dni. Organizatorji so po lanski prenovi daljših prog, ki so maraton ponovno ponesle preko meja, letos presenetili z novimi spremembami: osvežili so progi na 5 in 10 km ter poskrbeli za obilico vabljivega spremljevalnega programa. Na uvodni otvoritvi bo tako tekače spodbudila Petra Majdič, ob zaključku pa jih bo zabavala legendarna skupina Psihomodo pop. Prijave na Maraton treh src, ki že 37 let poteka pod okriljem Radenske, bodo na spletni strani odprte še do 10. maja, prijava pa bo seveda mogoča tudi še na dan prireditve. 

»Veseli smo, da maraton nadaljuje svojo tradicijo in tudi letos poteka skozi Bad Radkersburg. Razumemo ga namreč tudi kot pomemben simbol in sporočilo prijateljskega sodelovanja med državama ter njenimi prebivalci, zato sem prepričan, da bomo letos pozdravili še en uspešen Maraton treh src. Želim si, da bi ponovno dosegel rekordno udeležbo,« je na ob današnji predstavitvi novosti letošnjega maratona poudaril Heinrich Schmidlechner, župan občine Bad Radkersburg ter dodal, da verjame, da bo letos ob poteh maratona tekače spodbujalo še več navijačev.

Med slednjimi bo nedvomno tudi veliko prostovoljcev, večinoma domačinov iz Radencev, ki so zadnje mesece vso svojo energijo vložili v pomoč pri pripravah na ta praznik Radencev, kot maratonu rečejo domačini. »Da maraton resnično živi s svojim okoljem in da nanj dejansko čakajo praktično vsi prebivalci naše regije ter tudi preko meja, nedvomno potrjuje število naših prostovoljcev, ki vsako leto narašča. Letos je rokave za naš maraton znova zavihalo več kot  900 prostovoljcev, brez katerih bi nam težko uspelo poskrbeti za vse organizacijske podrobnosti, za kar smo jim izredno hvaležni,” je zahvalo vsem vpletenim pri organizaciji tako zahtevnega športnega dogodka izrekel Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora. “Seveda maratona ne bi bilo niti brez vseh zvestih sponzorjev in partnerjev, ki z nami delijo poslanstvo spodbujanja in podpore zdravemu načinu življenja, preseganju mej, v vseh pomenih, ter ljubezni do športna,” je še dodal.

V pričakovanju prenovljenih tras
»Odličen odziv na prenovljeni 42 km in 21 km progi v lanskem letu nas je spodbudil, da poskrbimo še za prenovo krajših prog. Tako smo prenovili 5-km traso Oazinega teka in 10-km traso  teka Radenska Naturelle. Prva, ki teče po Radencih, je popolnoma ravninska in primerna tudi za bolje pripravljene otroke, starejše od 12 let. Je v celoti asfaltirana in uradno izmerjena na 4.875 m. Druga, torej trasa teka Radenska Naturelle pa je uradno izmerjena in certificirana na natančnih 10.000 m, tekače pa bo popeljala po asfaltnih poteh naših čudovitih Radencev in njene okolice. Večinoma je ravninska, z enim manjšim vzponom,«je novi progi predstavil Marko Pintarič, generalni sekretar organizacijskega odbora maratona. Tudi letos so tekačem poleg teka Radenska Naturelle in Oazinega teka na voljo še vse ostale, že tradicionalno uveljavljene proge, in sicer: veliki maraton Radenska Classic (42,195 km), polmaraton Radenska Light (21,098 km) ter tekmovanje v nordijski hoji (9 km). Tradicionalno pa ostaja tudi netekmovalni program, ki bo obsegal Veveričkin in Srčkov tek za otroke ter Pohod treh src. Proga na 21 km bo tudi tokrat štela tudi za državno prvenstvo v maratonu. Da bodo tekači na vse proge dobro pripravljeni, so organizatorji poskrbeli tudi za izvedbo priprav na maraton. Te se odvijajo vsak petek ob 17.00 v parku Radenci ali pa kar prek spletne strani maratona, kjer trenerka Andreja Zrnić iz FIT z Andrejo redno objavlja tedenske načrte tekaških priprav in vaj.

Pester spremljevalni program in nepozabni gosti
S športom pa vedno pride tudi zabava. Maraton treh src se že vsa leta začenja s petkovim otvoritvenim dogodkom v Hotelu Radin, na katerem bo spodbudo in motivacijo tekačem letos podala naša največja smučarska tekačica Petra Majdič. Organizatorji so prepričani, da bo s svojo energijo, izkušnjami in lastnimi premagovanji mej odličen navdih vsem, ki se bodo podali na pot in se spopadli s svojimi osebnimi mejami in zmogljivostmi. Otvoritveni dogodek bo imel tudi humanitarno noto, in sicer bodo zbrana sredstva organizatorji namenili Anini zvezdici Pomurje, ki nudi pomoč socialno šibkim družinam. Na dan maratona bo dogajanje spremljal bogat program dnevnih dogodkov, ki bodo obsegali vse od nastopov glasbenih in plesnih skupin do jahalnega in bralnega kotička. Od 8. do 14. ure bo v Hotelu Radin obratoval tudi brezplačni vrtec za najmlajše v sodelovanju z Vrtcem Radenci.

Za odlično sprostitev mišic po maratonu bo ob njegovem zaključku poskrbela legendarna hrvaška glasbena skupina Psihomodo pop, ki bo nedvomno odličen razlog tudi za to, da se udeležba na maratonu razvleče v podaljšan vikend v prečudoviti okolici in naravi Radencev. »Odličen zabaven program maratona, pestro večerno dogajanje, čudovita narava Pomurja ter kulinarične dobrote so res dobri razlogi, da iz tekaške dogodivščine nastane nepozaben konec tedna. Na Maraton treh src se že tradicionalno ne prihaja samo za en dan, temveč za cel vikend in tudi letos naj bo tako,” je dejal Gorazd Gider, direktor marketinga Zdravilišča Radenci, ki je tudi letos za udeležence maratona pripravilo poseben maratonski paket, ki, med drugim, vključuje dve nočitvi s polpenzionom, startnino za izbrani tek (velja za rezervacije do 10.5.), masažno kopel za noge in neomejeno kopanje v termah.

Vse informacije o Maratonu treh src so na voljo na spletni strani, o paketu Maratonski vikend pa na spletni strani Zdravilišča Radenci.

Za pomoč pri prijavi lahko udeleženci 37. Maratona treh src pokličejo tudi na telefonsko številko 041 811 708 ali pišejo na info@maraton-radenci.si.

PREGLED ŠPORTNIH DOGODKOV 37. MARATONA TREH SRC – 20. maj 2017

TEKMOVALNE DISCIPLINE

Dolžina

Ura

Starost

Startnina

Maraton Radenska Classic

42.195 m

9:00

18

38 EUR (do 10.5.), 60 EUR (na dan)

Polmaraton Radenska Light

21.098 m

9:00

18

38 EUR (do 10.5.), 60 EUR (na dan)

Tek Radenska Naturelle

10.000 m

9:10

16

38 EUR (do 10.5.), 60 EUR (na dan)

Oazin tek

4.875 m

9:10

12

38 EUR (do 10.5.), 60 EUR (na dan)

Nordijska hoja

9.000 m

8:30

16

25 EUR (do 10.5.), 35 EUR (na dan)

 

 

 

 

 

NETEKMOVALNE DISCIPLINE

 

 

 

 

Pohod treh src

9.759 m

8:00

 

 

Veveričkin in srčkov tek

300, 600 in 1000 m

16:00

Max. 11

5 EUR (do 10.5.), 10 EUR (19.5. in na dan)



 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.