https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z Matijo Goljarjem o tem, kako priti do ideje in jo pripeljati na trg

Murska Sobota, 21.04.2017 ob 10:00  

V Bunker postapocalyptic steampunk baru v Murski Soboti je v sredo potekal Ustvarjalnikov Motivacijski MASHuP oziroma promocijsko motivacijska delavnica z naslovom Koraki v podjetništvo. Delavnico je vodil ustanovitelj in vodja Ustvarjalnika Matija Goljar, ki v svojih delavnicah vedno naniza veliko uspešnih konkretnih podjetniških zgodb. Tudi tokrat je teorijo podkrepil s številnimi primeri iz prakse in marsikomu  vlil poguma, da se z vztrajnostjo in trudom da začeti in kot dokazujejo njegovi opisani primeri tudi uspeti.

 

V prvem delu delavnice je Goljar skozi številne konkretne zgodbe predstavil primere uspešnih poslov, ki so nastali samo z dobro idejo in brez zagonskih sredstev. Iz tovrstnih zgodb je izluščil ključne lekcije za odkrivanje poslovnih idej. Med drugim so na delavnici z udeležnci razpravljali o tem, kako priti do ideje in jo pripeljati na trg. Goljar je razložil pet korakov s katerimi preverimo ali je naša ideja dobra in kako jo izpeljati, kako ovrednotiti svoj izdelek, osnovne trike prodaje, po kateri je potrebno kupcu ponuditi neko konkretno korist in reševati nek njegov problem, kako se povezati z najuspešnejšimi ljudmi iz svoje panoge in priti do dragocenih izkušenj uspešnih podjetnikov in drugem.

»V današnjem času ni težko izdelati izdelek, težko ga je prodati!«, pravi Goljar. Zato se je najprej potrebno naučiti prodati izdelke. Na tem principu deluje tudi kickstarter, najbolj znana spletna platforma za množično financiranje.  

V drugem delu delavnice pa so skupaj z udeleženci delavnice razpravljali, kako svojo idejo realizirati - jo pripeljati od prve zamisli, do prvega eura prihodka. Sledili so Ustvarjalnikovi šabloni za uresničitev ideje, ki je »kuharska knjiga« korakov, ki so potrebni, da nastane nov produkt ali storitev.

Udeleženci so prejeli bogate napotke, kako pristopiti k relevantnim mentorjem in se vključiti v obstoječe podporno okolje za podjetništvo v domačem kraju.

Ustvarjalnik izvaja podjetniške krožke po celi Sloveniji. V Murski Soboti se jim lahko pridružite na srečanjih na Slovenski ulici 41. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija