https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ministrica za obrambo se je v Murski Soboti srečala z vojaškimi obvezniki

21.04.2017 ob 14:00  

V petek, 21. aprila, je ministrica za obrambo Andreja Katič nagovorila vojaške obveznike iz Pomurja, ki so se ob 9. uri zbrali na prireditvenem prostoru na grajski ploščadi v Murski Soboti.


Seznanitve z dolžnostmi in pravicami vojaških obveznikov se je letos udeležilo približno 402 mladih iz Pomurja, rojenih leta 1999. Predstavili so jim oborožitev, opremo in tehniko enot Slovenske vojske ter podali informacije za vključitev v Slovensko vojsko kot poklicni vojak, vojak prostovoljec ali pogodbeni rezervist.

Zbrane sta pozdravila tudi župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek ter vodja Uprave za obrambo Maribor Miroslav Rauter.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.04.2017 ob 16:54 jna gost

      Rad bi vido če ta ministrica zna razmetati in sestaviti staro pap puško

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2017 ob 12:00 slo gost

        še malo pa bomo ustanovili parlamentarno komisijo in odkrili splošni ljudski odpor. Lekar je Tito to mel ??

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.04.2017 ob 19:01 bonđorno, dobro jutro gost

      upam, da dobimo sistem, ki bo omogočal zaščito Države Slovenije, ne pa da bo polovica vojakov ob prvem resnejšem "poku iz pištole, kao grožnja) - zapustila DRŽAVO, BO PA POZABILA, DA JI JE TA DRŽAVA NUDILA SLUŽBO -PODARILA KRUH, KER SICER TEH POLOVICA VOJAKOV NI IMELA SLUŽB, oziroma so zaradi bluzenja, breuizhodnosti SPREJELI DRŽAVNO PLAČANO SLUŽBO. TOREJ DRŽAVA, vi ste na potezu figure vojaka, ALI SLUŽBA - ALI ZAŠČITA NAŠE SUVERENOSTI AMEN

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.04.2017 ob 19:37 sodelavec gost

      kar se tiče vojske, po mojem mišljenju ni vojaka, ki bi razkiral v delovnem razmerju svojo smrt. Za časa SFRJ je bilo "očuvanje DRŽAVE" SVETINJA. Danes, sem globoko prepričan po izpovedih bivšega kao vojaka "Slovenije", je več vredno njegovo življenje, kot naša država.Ker ni dobil vsega, za kar je hodil v to službo, jo je raje opustil in odšel v Avstrijo delat kot GRADBINEC!. V letih osamosvojitve, če si bil izdajalec in namesto nujnega branjenja države - pobegneš v Nemčijo, dobiš za nagrado, ker nisi drugo sposoben - delovno mesto v firmi -čistilec obutve.Ker si bil član partije, ti je to uspelo. In danes dočakaš dan do upokojitve.Hočem pojassnit -temu se jebalo za Slovenijo in vojaku, ki je bil plačan - enako!!!. To so državljani v lastnih interesih, na državo po mojem repričanju se pa p --------! IN po tem gnusnem dejanju je kao političar obstal na delovnem mestu iz tehnologa(njegova izobrazba) kao popravljalec že nošene obutve, s katero renomirana firma "nateguje" seljake.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2017 ob 10:38 gost

        očuvanje DRŽAVE" SVETINJA - kdaj, kje , za koga. Kje je SFRJ, kdo se je zanjo boril, kdo jo je očuval? Človeška neumnost je res neskončna.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.04.2017 ob 21:52 Kriegsminister gost

      Drugje po svetu imajo ministre, ki se razumejo na svoj posel Pri nas dobineka stranka določeno kvoto in potem se bije boj za ministrske stolčke. Zadnja stvar, ki jo premorejo naši ministri je, znanje, izobrazba in kompetence. Finančna ministrica je pravnica, obrambna je pravnica. Zato smo tam kjer smo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.04.2017 ob 9:18 slovencek izgarani gost

      V Sloveniji so vse krivi mali ljudje. Slovenija ima odlicne sportnike, vojake, delavce, ki so cenjeni izven nase lepe drzave.Problem in za stanje v drzavi so ljudje z kravatami, ki samo lepo govorijo in ki, so drzavo prpeljali na gant. Mali ljudje so ponos nase drzave, ne pa neki gosodje, ki se vedno vidijo vse lepo, navaden posten narod pa zivotari.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.