https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Ali je imenovanje vršilca dolžnosti direktorja Pomurskih lekarn nezakonito?

11.05.2017 ob 7:00  

Na včerajšnji izredni seji so člani sveta zavoda Pomurskih lekarn, za dobo enega leta izglasovali Ivana Zajca za vršilca dolžnosti direktorja Pomurskih lekarn. Na to odločitev so se odzvali na murskosoboški občini, ki so v sporočilu za javnost zapisali, da je imenovanje vršilca dolžnosti direktorja nezakonito.


Naj spomnimo, da na zadnji seji murskosoboški mestni svetniki niso podali soglasja h kandidaturi Ivana Zajca za direktorja Pomurskih lekarn. Na včerajšnji izredni seji pa so člani sveta zavoda Pomurskih lekarn soglasno potrdili Zajca za v.d. direktorja javnega zavoda Pomurskih lekarn. Nastop odvetnika Klemna Tičarja, ki se je seje udeležil po pooblastilu murskosoboške občine, so člani sveta zavoda soglasno zavrnili. 

Člani sveta so se sklicevali na pojasnilo pomočnika direktorja lekarn Marka Viraga, "da odvetnik Tičar za to nima pooblastil, ker da lahko na seji razpravljajo samo tisti, ki so v svet delegirani od ene izmed občin ustanoviteljic in imajo za to soglasje soglasje mestnega sveta", navaja STA. Da pa lekarne nimajo predstavnika, je pred glasovanjem povedal Virag in dodal, da se je Zajcu direktorski mandat iztekel sedmega maja.

"Zajc je tako do novega razpisa in imenovanja direktorja oziroma najdlje za leto dni postal vršilec dolžnosti, člani sveta pa so se pri tem oprli na lekarniški zakon, po katerem je imenovanje vršilca dolžnosti direktorja v pristojnosti sveta zavoda in za to ne potrebuje soglasja mestnega sveta, ki je sicer nujno pri imenovanju direktorja", navaja STA.

Foto: delo.si

Odziv, Mestne občine Murska Sobota na včerajšnje imenovanje Ivana Zajca za vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda Pomurskih lekarn, objavljamo spodaj: 

"Imenovanje vršilca dolžnosti direktorja je nezakonito

Mestna občina Murska Sobota je bila obveščena, da je svet javnega zavoda Pomurske lekarne za v.d. direktorja imenoval dosedanjega direktorja Ivana Zajca. Menimo, da je takšno ravnanje sveta zavoda neodgovorno, saj je po Zakonu o lekarniški dejavnosti tudi za imenovanje v.d. direktorja potrebno soglasje Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota. Ta je na svoji seji 5. maja 2017 soglasje k imenovanju Ivana Zajca zavrnil zaradi nabave zdravil mimo javnega razpisa, s čimer so bile oškodovane lekarne, občine ustanoviteljice in predvsem občanke ter občani.

Pričakujemo, da bo sodni register zaščitil veljavni pravni red in zavrnil vpis g. Ivana Zajca za v.d. direktorja, saj mora g. Zajc tudi za v.d. direktorja imeti soglasje ustanovitelja, kot to izrecno določa zakon".

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.