https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Zelo uspešno poslovanje družbe Sava Turizem v letu 2016, rekordni tudi rezultati v prvem trimesečju 2017

17.05.2017 ob 7:30  

Leto 2016 je bilo za družbo Sava Turizem d.d. poslovno zelo  uspešno. Družba je uresničila in tudi presegla zastavljene prodajne cilje, ki so bili rekordni, še izboljšala stroškovno učinkovitost poslovanja ter dosegla pričakovani dobiček iz poslovanja in EBITDA. Rekordni so tudi poslovni rezultati v prvem trimesečju letošnjega leta, ki se odražajo v večjem številu nočitev, višji iztrženi ceni, višjih prihodkih in višji EBITDI v primerjavi z enakim obdobjem lani. Vse to so dobri obeti za letošnjo sezono, v kateri je v ospredju zagon večjega investicijskega cikla na dveh najpomembnejših destinacijah skupine Sava Turizem – na Bledu in v Termah 3000 - Moravske Toplice. 

Uspešno poslovanje družbe Sava Turizem v letu 2016

Družba Sava Turizem je v letu 2016 zabeležila skupno 1.133.000 nočitev, kar je približno 2 % več kot v letu poprej. Družba je lani ustvarila 5,3 % več prihodkov kar je 3,4 milijona evrov več kot v letu 2015, in sicer 67,8 milijonov evrov. Lani dosežena EBITDA v višini 13,2 milijonov evrov je za 5,5 % višja od uresničene v 2015. Visoki realizirani prihodki so posledica tako ugodne gospodarske klime, izjemno dobrih vremenskih razmer v glavni sezoni, kot aktivnega trženja, nekaterih večjih enkratnih dogodkov, usmeritev marketinških aktivnosti v povečevanje prepoznavnosti destinacij Sava Hotels & Resorts in pozicioniranje dejavnosti in produktov ter nadgradnje obstoječe ponudbe z zdravstvenimi in medico-wellness storitvami.

Rekordni rezultati  v prvem trimesečju leta 2017

V prvem trimesečju letošnjega leta (januar - marec 2017) Sava Turizem na vseh šestih destinacijah v hotelih, apartmajih in kampih beleži že 202.561 nočitev, kar je za 3 % več  kot v enakem obdobju lani. Uresničeni poslovni prihodki v višini 13,8 milijona EUR so kljub izvedbi prenove in s tem zaprtega  Hotela Golf na Bledu višji kot v enakem obdobju lani, in sicer za 4,3 %. EBITDA, dosežena v prvih treh mesecih letošnjega leta je kar za 15,8 % višja kot v enakem obdobju lani. Sava Turizem se je uspešno prijavila tudi na razpis za EU sredstva na področju kompetenčnih centrov za trajnostni turizem in skupaj s partnerji prejela nepovratna sredstva v višini 370.000 evrov, ki bodo namenjena za razvoj modela kompetenc za izobraževanje osebja, ki ima stik z gosti in strankami.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Investicijska vlaganja v letu 2016

V letu 2016 so bile izvedene investicije v višini 4,2 milijona evrov, Skupina Sava Turizem pa jih je financirala iz tekoče ustvarjenega denarnega toka, v okviru tega večje:

Terme 3000 - Moravske Toplice

Največja investicija v lanskem letu je zajemala prenovo Hotela Ajda v Termah 3000 - Moravskih Toplicah. Z namenom izboljšati bivanjske izkušnje ter osvežitve infrastrukture je bil prenovljen večji del hotelskih sob, hotelska avla z recepcijo v zgodbi avtohtonega prekmurskega žita - ajde. Tako so vse sobe v hotelu Ajda v barvah te rastline, gostom pa na voljo tudi vzglavniki iz ajdovih luščin iz Prekmurja, ki jih dobavlja lokalni ponudnik in ki veljajo za naravni antioksidant, preprečujejo potenje, so izjemno prožni in se popolnoma prilagodijo telesu ter omogočajo mikromasažo glave in s tem boljši spanec.  Ajda je tudi pomemben del kulinarične ponudbe Hotela Ajda: gostje si lahko privoščijo ajdov meni, se posladkajo z ajdovimi piškoti, svoj zajtrk pa popestrijo z zdravilnim ajdovim napitkom s suhimi slivami, jogurtom in cimetom. Odlično so sprejeti prekmurski kulinarični večeri, ko gostinci v tipičnih prekmurskih oblačilih goste razvajajo s prekmursko kulinariko, katere pomemben del je tudi ajda. Prve goste je v marcu že začelo sprejemati lani popolnoma prenovljeno kopališče Hotela Termal z zgodbo štirih elementov narave za svežo energijo in dobro počutje: voda – Termo-mineralna voda iz zemljinih globin, zemlja - Pot kristalov in dobrega počutja, ogenj - Ognjena moč transformacije v svetu savn, in zrak - Počivališče s kromoterapijo, dobrodejno barvno svetlobo.

Sava Hoteli Bled

Na Bledu je bil zaključen projekt klimatizacije sob v hotelu Park.

Terme Ptuj

V letu 2016 so bili prenovljeni tudi prostori zdravstvene dejavnosti v Termah Ptuj, kjer poleg zelo uspešnih rehabilitacij po poškodbah izvajamo tudi izjemno uspešne tretmaje zmanjševanja obsega maščobe z najnovejšo tehnologijo Med Contour.

Nov investicijski cikel v letu 2017: Dvigniti kakovost ponudbe in storitev ter navdušiti goste

V prihajajočem obdobju se Skupina Sava Turizem osredotoča na zagon obsežnejšega investicijskega cikla. Že v letu 2017 namerava za ključne strateške projekte nameniti 14 milijonov evrov. Načrtovane investicije bodo v začetni fazi usmerjene predvsem v dve največji destinaciji, to je v Sava Hotele Bled, točneje v prenovo Hotela Golf, ter Terme 3000 - Moravske Toplice. Konec aprila je bil prenovljen tudi olimpijski bazen hotela Lipa v Termah Lendava, ki je v veliki meri namenjen treningom ter pripravam plavalnih klubov. Cilj vseh naložb je dvigniti kakovost ponudbe in storitev ter še bolj navdušiti gosta, pri tem pa ohraniti vodilni tržni položaj in odlično sodelovanje s poslovnimi partnerji, in lokalnimi skupnostmi.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2017 ob 13:12 kupinar gost

      Lahko jih je sram ,da tukaj prikazujejo ne vem kakšne dobičke in se hvalijo kako so dobri , z delavci pa ravnajo kot s sužnji.....minimalne plače in še to na račun ,da jim plačujejo premalo prispevkov , nato pa delavci razliko morajo pokriti s svojim doplačilom pri dohodnini.To vem iz prve roke ,ker je soseda imela tak primer ,je na minimalcu in je dobila 180 eur doplačila pri dohodnini in je šla vprašat na davčno kako je to mogoče ,pa so ji dejali ,da " jim premalo dol vlečejo prispevkov" .Sedaj je morala iti v njihovo računovodstvo in tam podpisala neko izjavo ,da ji lahko "več dol vlečejo prispevkov " in s tem ,da bo plača dalje ista (minimalec) dohodnine pa drugo leto naj ne bi mogla dodatno doplačevati .....vsak lahko brez problema s tem ugotovi kdo je bil na boljšem .....Žalostno je ,da delajo vse praznike ,vikende ,deljeni delovni čas ,ogromno nadur in še bi lahko naštevali ...za minimalca ....na njihovem mestu bi bil tiho in se nebi šopiril z dobrimi poslovnimi rezultati ,pri katerih najbolj trpijo delavci .... NJIHOV DOBIČEK =IZKORIŠČANJE DELAVCEV .....ŽALOSTNO TODA RESNIČNO.....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.05.2017 ob 9:21 gost

      Zadnjic sem bral intervju enega direktorja ene firme, ki je rekel, da je najbolj srecen, ko vidi svoje delavce, da so zadovoljni s placo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2017 ob 8:45 kupinar gost

      Ampak to sigurno ni bil direktor Term 3000......

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.