https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota izjemno uspešni na državnih tekmovanjih

12.6.2017  

Dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota (SPTŠ) so bili v tekočem šolskem letu izjemno uspešni na državnih tekmovanjih z različnih področij.


Državno tekmovanje iz matematike je potekalo na Srednji zdravstveni šoli v Rakičanu. Srebrno priznanje v kategoriji B (tehniške in strokovne šole) je osvojil: Dominik Majcen, elektrotehnik. Zlata priznanja pa so osvojili: Žiga Škalič, tehnik računalništva, Žan Hozjan, tehnik računalništva, Tadej Šinko, tehnik računalništva in Urh Kolarič, elektrotehnik, ki je prejel tudi tretjo nagrado. V kategoriji C (dijaki poklicnih šol) pa je zlato priznanje osvojil Nino Časar, program elektrikar.

Državnega tekmovanja iz fizike se je udeležil Urh Kolarič iz programa elektrotehnik. Tekmovanje je potekalo na 1. gimnaziji v Mariboru, Urh pa je v konkurenci gimnazijcev osvojil srebrno priznanje.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Dijaki iz programa strojni tehnik so se na Šolskem centru Krško Sevnica udeležili državnega tekmovanja iz projekcij in kotiranja - PIKO 2017. Sandi Sukič je osvojil zlato priznanje, Luka Mešič pa srebrno.

Dijaki iz programa tehnik računalništva so na tekmovanjih s področja računalništva osvojili naslednja priznanja:
- na tekmovanju ACM iz znanja računalništva je Žan Rogan osvojil srebrno priznanje iz programiranja,
- na festivalu inovativnih tehnologij  je Tadej Šinko osvojil srebrno priznanje iz programiranja v najtežji skupini, uvrstil pa se je tudi na dodatni izbor za računalniško olimpijado.

Na tekmovanju srednjih elektro in računalniških šol Slovenije  sta Tadej Šinko in Teo Kuzma postala državna podprvaka.

Na festivalu inovativnih tehnologij je srebrno priznanje na tekmovanju Digitalna fotografija prejel Miha Rauch iz programa tehnik oblikovanja.

Na državnem tekmovanju iz nemščine so srebrna priznanja osvojili dijaki in dijakinja:
iz programa elektrotehnik Emil Feher, Alex Linhard in Dominik Majcen,
iz programa tehnik oblikovanja Sara Pelc Čeh,
iz programa strojni tehnik Blaž Ješovnik,
iz programa tehnik računalništva Žan Mencigar in Jan Vršič Vida,
iz programa mizar pa Thomas Hajdinjak.

Na državnem tekmovanju iz geografije, so dijaki SPTŠ prav tako že tradicionalno dosegajo izvrstne uspehe. Tema letošnjega tekmovanja, ki je bilo sestavljeno iz pisnega in terenskega dela, je bila Naravne danosti sopogojujejo gospodarstvo pokrajine. Kar trije dijaki SPTŠ so prejeli zlata priznanja, in sicer Štefan Horvat, tehnik računalništva, Urh Kolarič, elektrotehnik, Saša Banfi, strojni tehnik, Saša se je uvrstil tudi na Balkansko olimpiado, ki bo letos potekala v Sloveniji.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.