https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V sredo se v Murski Soboti pričenja odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni

Polana, 15.06.2017 ob 7:00  

Včeraj je v Gostilni Lovenjak v Polani potekala novinarska konferenca, na kateri so organizatorji predstavili podrobnosti glede prihajajočega »Odprtega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni – Murska Sobota 2017«, ki bo potekalo od 21. junija do 25. junija 2017 na Letališču Murska Sobota. 


Kot je povedal eden izmed organizatorjev tekmovanja Matjaž Pavlinjek, pomurski balonarski klubi organizirajo četrto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni.

Balonarski klub Roto se je tako odločil, da organizira državno prvenstvo in ga nadgradi z mednarodno FAI tekmo. Tekmovanja se bo poleg 8 slovenskih ekip udeležilo 12 tujih. Na tekmovanju, ki je priznano kot odprto državno prvenstvo s strani Letalske zveze Slovenije in FAI (Fédération Aéronautique Internationale) tekmovanje II. kategorije, bo tako sodelovalo 20 balonarskih ekip iz Slovenije, Avstrije, Poljske, Slovaške in Hrvaške. Med tekmovalci bosta tudi dva pomurska pilota in sicer Dejan Buzeti in Silvo Vohar, oba iz Balonarskega kluba Bakovci.

Sam potek tekmovanja je predstavil direktor tekme Goran Grgić, ki je povedal, da so si letos zastavili nekoliko višje cilje in prešli na uradno mednarodno FAI tekmovanje, kjer je tudi organizacijska struktura mednarodna. Same naloge se bodo izvajale v okolici murskosoboškega letališča, kjer bodo morali tekmovalci opraviti različne naloge in to od letenja vnaprej znane cilje do nalog, kjer morajo piloti sami predvideti letenje in si izbrati cilj. Jutranji leti bodo izvedeni ob 6.00 uri od četrtka do sobote zvečer ali nedelje zjutraj, popoldanski poleti pa bodo izvedeni ob 18.30 uri

V soboto se pripravlja zanimivost za občinstvo. Če bodo vremenski pogoji dobri, bodo baloni leteli nad soboškim jezerom. Piloti bodo poskušali prileteti do tarče, ki bo sredi jezera in jo zadeti. Prvi, ki mu bo to uspelo, bo dobil edino dodatno nagrado in to je kajak s podpisom Petra Kauzerja, ki ga podarja podjetje Roto.

Slavnostni pričetek »Odprtega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni – Murska Sobota 2017« bo v sredo, 21. junija 2017, ob 18.00 uri v šotoru na Letališču Murska Sobota. V nedeljo, 25. junija 2017, pa bo ob 12.00 uri slavnostni zaključek državnega prvenstva s podelitvijo nagrad.

Vložena kandidatura za organizacijo svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni leta 2020

"Ekipa, ki pripravlja zdaj že četrto državno prvenstvo ima željo, da leta 2020 organiziramo svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Zadnje veliko tekmovanje je bilo v Murski Soboti izvedeno leta 1994, ko smo organizirali evropsko prvenstvo. Od takrat smo organizirali samo festivale in zadnja štiri leta državna prvenstva. Želimo dvigniti duh balonarstva na raven, saj imamo idealne pogoje za letenje v naši pomurski pokrajini", je povedal Matjaž Pavlinjek.

Kot je še dodal Pavlinjek, so letos marca, na FAI komisiji, v Hongkongu predstavili kandidaturo za svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni leta 2020 v Murski Soboti. Obstajajo namreč velike možnosti, da bo svetovno prvenstvo, katerega bi se udeležilo okrog 100 balorskih ekip, prav v Pomurju.

V sklopu promocije so na konferenci predvajali tudi kratki film o Pomurju, v katerem vabijo tekmovalce in komisijo v pokrajino ob Muri. Film si lahko pogledate tukaj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.