https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gorazd Gider je kralj, Katja Saje je kraljica soboške mivke

Murska Sobota, 20.06.2017 ob 7:00  

V nedeljo, 18. junija, je župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek s servisom otvoril novih 5+1 igrišč odbojke na mivki na Letnem kopališču Murska Sobota. Podeljene pa so bile tudi 4 štipendije nadarjenim mladim v vrednosti 760 evrov.

Cona.center, razvojno vozlišče odbojke na mivki je na Letnem kopališču v Murski Soboti ob otvoritvi novih igrišč odbojke na mivki priredil dobrodelni, ang. VIP King & Queen of the Beach tekmovanje. Vabljeni odbojkarji in odbojkarice so sprejeli izziv za kralja in kraljico soboške mivke ter z igranjem po posebnem sistemu zbrali 760 evrov za štipendije štirim nadarjenim odbojkarjem in odbojkaricam iz Pomurja. Nagrade so prejeli: Žan Bedrač iz Odbojkarskega kluba Radenci; Veronika Mikl iz Ženskega odbojkarskega kluba Kema Puconci in sestri Ajda in Gaja Kuhar iz Ženskega odbojkarskega kluba Murska Sobota. 

Na podelitvi sta štipendijo prevzela Žan Bedrač in Veronika Mikl. Sestri Ana in Gaja Kuhar sta med tem tekmovali na turnirju v odbojki na mivki za Pokal Slovenije U17 in osvojili izvrstno peto mesto. Predlagatelj štipendije za sestri Kuhar je Alojz Kerec, trener mlajših selekcij v ŽOK Murska Sobota in strokovni vodja Cona.centra. Veroniko Mikl in Žana Bedrača je predlagala dr. Saša Vrbnjak, profesorica športne vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer in tudi sama nekdanja odbojkarica. Vsak izmed nagrajenih športnikov je prejel štipendijo v višini 190 evrov za udeležbo na poletnih olimpijskih trening taborih v odbojki na mivki v Murski Soboti.

Izziv za kralja mivke so odbojkarji odigrali v dveh skupinah in odbojkarice za kraljico mivke v eni skupini hkrati na treh novo postavljenih igriščih odbojke na mivki. Kljub močnemu vetru se je izkazalo, da je letno kopališče in Športni park Fazanerija izvrstna lokacija za odbojko na mivki v senci in zavetrju. V Cona.centru so v sodelovanju z družbo Kema pripravili posebno mešanico mivke, ki je požela pohvale vseh prisotnih igralk in igralcev. Celon projekt je v rekordno kratkem času izvedla družba Komunala Murska Sobota, po načrtih študentke arhitekture Urške Gomboc.

V moški konkurenci je po izjemno zanimivih obračunih že v uvodnem krogu, naziv kralja soboške mivke osvojil nekdanji odbojkar Gorazd Gider, ki je sicer tesno zmagal a popolnoma zasluženo pokazal, da je v športu pomembno tako tehnično znanje kot tudi vrednote kot so sodelovanje, komunikacija in borbenost za končni uspeh. Naziv kralja mivke je za pičle tri točke, igralci so igrali medsebojno v parih do 15. točke brez razlike, zato je v primeru enakega števila zmag odločalo število osvojenih točk, zgrešil Jure Lukač. Tretje mesto je osvojil gost v Pomurju, nekdanji odbojkar iz Kočevja in trener mlajših odbojkarskih selekcij, Andrej Turk. V ženski konkurenci je največ pokazala Katja Saje in brez dileme, s tremi zmagami v skupini osvojila naziv kraljice soboške mivke. Drugo mesto je za las osvojila Ana Babič in tretje Svetlana Oletič.

Igrišča so uradno otvoritev doživela s prvim začetnim udarcem župana Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, ki je tudi častni pokrovitelj projekta postavitve novih igrišč odbojke na mivki v Murski Soboti. V nagovoru prisotnim je župan omenil, da bo letos tekmovanje za Pokal Slovenije v odbojki na mivki v samem središču Murske Sobote. Na kratko je župan predstavil tudi nekatere druge načrte za športno infrastrukturo v Murski Soboti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.