https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Zaključek festivala Soboški dnevi z bobnarji iz Burundija in energičnimi plesalci iz Gruzije

Murska Sobota, 01.07.2017 ob 10:30  

Soboški dnevi so se včeraj zaključili z odličnimi nastopi foklornih skupin iz Burundija in Gruzije.

 

V sklopu festivala Soboški dnevi je tudi letos potekal zelo dobro sprejet Folkart 2017. Včeraj so za zaključek poskrbeli bobnarji skupine Royal Burundi Drums. Člani skupine skozi bobne, ki so pomemben del burundijske kulture dediščine, govorijo o volji in veselju do življenja. Folkloristi so tudi potomci slavnih kraljevih bobnarjev iz osrednjega dela države in na grobo obdelanih ter težkih bobnih ustvarjajo ritme pristne ljubezni do življenja.

Nastopila je še gruzijska foklorna skupina Tutarchela iz mesta Zugdidi, ki spada med najbolj perspektivne mlade skupine. Na izviren način predstavljajo nove koreografije ob spremljavi avtentične ljudske glasbe. Njihovo tradicijo zaznamujejo bojni plesi, elegantni plesi žensk z značilnim lebdečim korakom ter divji plesni prizori.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.