https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Prosti strel: Še pomnite Kijev?

6.7.2017  

Na Pomurec.com ob četrtkih objavljamo prispevke iz rubrike Prosti strel, v katerih predstavljamo zanimivosti nogometnega dogajanja na pomurskem območju. Tokrat bomo šli sicer malo izven naših meja. Se še spomnite moštva Arsenal Kijev, nasprotnika Mure v kvalifikacijah za Ligo Europa?

Mura in Arsenal Kijev. Sezona 2012/13 - sezona ko je Mura pisala svojo evropsko pravljico. Muraši so se odpravili v oddaljeno Ukrajino in doživeli poraz (0:3). A kaj kmalu je sledila neverjetna novica: Arsenal je storil administrativno napako, saj je na tekmi nastopil Eric Matoukou, ki ni imel pravice nastopa. UEFA je bila neomajna in srečanje registrirala z zmago Mure s 3:0. Povratna tekma v Mariboru - poraz z 0:2, a vseeno napredovanje v play-off in obračuna z Laziem. Bili so to lepi dnevi, a kaj kmalu je sledil klavrn konec - za oba kluba. Pravzaprav ju je zadela podobna usoda.

Kaj kmalu po evropskem porazu, natančneje januarja 2013, se je kontroverzni lastnik Arsenala Vadym Rabinovich odločil, da bo klub likvidiral, a ga je nato prodal poslovnežu Onyshchenku, ta pa je avgusta tega leta prenehal financirati klub. Posledica tega je bila, da se klub zaradi pomanjkanja denarja ni pojavil na prvenstvenima tekmmama proti Tavryji in Dnipru in na pokalni proti Nyiva Ternopilu. Dan po tej tekmi je klub razglasil bankrot. Navkljub temu, da so nekateri klubi ukrajinske prve lige bili pripravljeni pomagati Arsenalu, da konča sezono, je Dnipro zavrnil možnost ponovitve neodigane tekme. Posledica tega je bila, da je disciplinska komisija Arsenal izključila iz lige in ga poslala na smetišče zgodovine.

 

Klub se je reformiral in na novo začel v amaterski ligi. Ob pomoči nekaterih nekdanjih igralcev kluba in lokalnih poslovnežev je klub zaživel na novo in se uspešno prijavil za tekmovanje v tretjeligaški konkurenci za sezono 2015/16. Klub je počasi okreval in v sezoni 2017/18 bo, zanimivo, nastopal v drugi ukrajinski ligi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.07.2017 ob 16:13 gost

      dobri stari časi

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.07.2017 ob 19:23 jaromenko gost

      Malo še pobrskajte v leto 1911 pred 1. svetovno vojno, da kaj izvemo, kateri klubi so obstajali, v katerih državah in kdaj so bankrotirali? Namesto, da bi napisali zgodovino naših klubov, npr. NK Hraščica (raščijce), nam opisujete ukrajinske klube. Koga v Ukrajini zanima Mura po petih letih?

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.07.2017 ob 22:31 gost

      Danes smo videli moc Olimpije in nasega nogometa. Izpad v prvem kolu proti amaterjem iz Finske. Lahko treniramo cele dneve, pa nas eksoti izlocijo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.07.2017 ob 22:48 gost

      Naslednji je Maribor močno upam in si želim !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.07.2017 ob 7:21 gost

      Pa kaj omenjate Muro? Ista kvaliteta kot včeraj LOLIMPIJA. HAHAHAHAHAHAHAHA.Skropucalo od kluba. Tako v MS kot v LJ.

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.07.2017 ob 22:22 Gost gost

        Boli te, boli. Vidi se iz tvojih zapisanih besed. Ležje je sovražiti, kak rad meti, takšnin kak si ti. Težki ti je život, ha?!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.07.2017 ob 21:50 gost

      Pripravljalna tekma med Polano in Krizevci 1:2. Mocno okrepljena Polana je presenetljivo izgubila prvo pripravljalno tekmo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.07.2017 ob 10:41 gost

      Tudi tekmec nej atraktiven pa rekli lahko čemo pa se nej trebej boriti prijde Veržej pa dajo 120 posto.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.07.2017 ob 11:31 gost

      Pripravljalne tekmo so eno, glavne so tiste v prvenstvu. Polana s to ekipo bo kar visoko, drugace pa so po kakovosti igralskega kadra Odranci, Beltinci in Tromejnik dalec pred vsemi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.