https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Plaketa ob murskosoboškem občinskem prazniku v roke družini Pintarič – Rajh

Murska Sobota, 15.07.2017 ob 8:00  

Včeraj je v murskosoboški grajski dvorani ob občinskem prazniku potekala slavnostna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota. Na slavnostni seji sta bili podeljeni dve zahvalni listini in plaketa Mestne občine Murska Sobota. Murskosoboška občina bo jutrišnji 22. občinski praznik obeležila  z več dogodki.

 

Pomursko gospodarstvo postaja stabilno in uspešno

Slavnostni govornik prireditve, Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice, je zbrane nagovoril v optimističnem duhu. Poudaril je, da naše gospodarstvo po večletnih posledicah svetovne in gospodarske krize preveva nov optimizem ter da v zadnjih letih postaja stabilno in posledično tudi uspešno. »Seveda je obdobje krize v naši občini na kolena spravilo marsikatero uspešno podjetje, vendar zdi se, in prav je tako, da zdaj vse raste, in to nam daje potreben optimizem za naprej,« je še dodal Grah. Za nagrajence pa je povedal, da jim je skupno to, da so videli priložnost tam, kjer so drugi videli ovire ter, da imajo ambicije in vizije.

 

Župan dr. Aleksander Jevšek je vsem zbranim ter tudi občanom in občankam čestital ob prazniku. Izrazil je zadovoljstvo, da letošnji občinski nagrajenci prihajajo iz vrst gospodarstva. »Če bo gospodarstvu šlo dobro, potem tudi lokalni skupnosti gre dobro,« je besede Roberta Graha strnil Aleksander Jevšek.

 

Plaketa v roke družini Pintarič – Rajh

Na slavnostni seji sta bili podeljeni dve zahvalni listini in plaketa Mestne občine Murska Sobota.

Plaketo Mestne občine Murska Sobota je prejela družina Rajh Pintarič, ki z odličnim vodenjem družinskega podjetja Gostilno Rajh spreminja v pomembno kulinarično ustanovo in enega vidnejših magnetov turističnega obiska v regiji. Kot nesporno najboljša gostilna v tem delu Slovenije je na seznamu za Michelinovo zvezdico, kar bo še povečalo njen obisk in s tem prepoznavnost Pomurja po eni ključnih prvin, ki jih želimo predstaviti svetu: po vrhunski kulinarični ponudbi v regiji prvovrstnih kulinaričnih doživetij. Družina se je po besedah Tanje Pintarič odločila, da bo denarno nagrado podelila Kriznemu centru za mlade, ki deluje v Murski Soboti.

Zahvalni listini Štefanu Pavlinjeku in hotelu Diana

Zahvalno listino je prejel Štefan Pavlinjek, generalni direktor družbe Roto, za njegov doprinos k razvoju podjetništva in obrtništva v občini in regiji. Skupina ROTO predstavlja 10 družb s proizvodnjo v štirih evropskih državah in je že preko 35 let prisotna na domačem in tujem tržišču kot uspešen proizvajalec izdelkov iz plastičnih mas in zanesljiv poslovni partner. Pavlinjek je prejel številna priznanja, ki so odraz inovativnega dela njega in njegova tima. 

Prav tako je zahvalno listno prejel Hotel Diana ob 50. obletnici delovanja, k jo je prevzela direktorica Olga Belec. Sodelavci Hotela Diana prispevajo k razvoju turizma v naši občini z izvajanjem hotelske, gostinske ter obsežne prireditvene dejavnosti. Hotel je med drugim tudi nosilec tradicionalnih prireditev, kot sta Bogračiada in Festival Bujte repe, ki bogatita dogajanje v našem mestu.  

V kulturnem programu je nastopila Marko banda, ki je zbranim pričarala pravo prekmursko vzdušje z ljudsko glasbo iz Prekmurja.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.