https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Na 55. sejmu AGRA v Gornji Radgoni se bo predstavilo preko 1800 razstavljavcev iz 36 držav

18.08.2017 ob 8:30  

Jubilejni, 55. sejem AGRA, največji in najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v Srednji Evropi, bo tudi letos postregel s številnimi novostmi razstavljavcev na področju kmetijstva in živilstva, z atraktivnimi razstavami kmetijskih živali in z vzorčnimi rastlinskimi nasadi. Od sobote, 26. avgusta do četrtka, 31. avgusta od 9.00 do 18.00 ure se bo v Gornji Radgoni pod sloganom »Tradicionalno svež!« predstavilo preko 1800 razstavljavcev iz 36 držav. 


Ključni dogodek, ki bo obeležil sejem v letu 2017, bo srečanje skupine držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Kitajske 16+1. Pomembno poslanstvo mehanizma, ki ga na področju gozdarstva vodi Slovenija, na področju kmetijstva pa Bolgarija, je spodbujanje in poglobitev sodelovanja med Kitajsko in državami Srednje in Vzhodne Evrope predvsem na področju izmenjave idej, dobrih praks ter raziskav za inovativne rešitve. Takšno sodelovanje razširja obzorja držav, jim pomaga do bolj trajnostnega modela kmetijstva in spodbuja medsebojni razvoj trgovine s kmetijskimi in živilskimi proizvodi.

Foto: pomurski-sejem.si

Posebna pozornost sejma AGRA bo namenjena Mednarodnemu letu trajnostnega turizma za razvoj, hrani iz naše bližine, trajnostnemu kmetovanju in gospodarjenju z gozdovi ter kmetijski tehniki za visoko učinkovito in trajnostno kmetovanje. Država partnerica bo Kitajska, z državnimi in pokrajinskimi predstavitvami se bodo predstavile številne druge države in regije. Ob navedenem pa bo seveda AGRA predstavljala vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske in gozdarske mehanizacije, novosti na področju opreme in sredstev za pridelavo človeku in okolju prijaznih živil ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi, vina in produkte slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij.

Foto: pomurski-sejem.si

Odprtje sejma AGRA bo spremljala tudi Radgonska noč

Prvi dan sejma Agra, 26. 8. 2017 bodo v centru mesta Gornja Radgona organizirali Radgonsko noč. Prireditev se bo začela s popoldanskim delom, in sicer tekmovanje v kuhanju golaža v organizaciji TD Majolka, na katerem bodo sodelovala TD iz vse Slovenije. Nadaljevala se bo z otroškim programom pred Mladinskim centrom ter zaključila z večernim koncertom legendarne hrvaške skupine Magazin. 

Cene vstopnic

 

 

Karte lahko kupite po ugodnih cenah v številnih akcijah, ki si jih lahko pogledate na njihovi spletni strani.

Več informacij o sejmu najdete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.