https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V murskosoboški knjižnici odprli skupno razstavo članov Društva likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije

Murska Sobota, 04.10.2017 ob 7:00  

Včeraj je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekalo odprtje skupne razstave članov Društva likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije (DLUPP) - Mala slika. Razstava bo za vse ljubitelje umetnosti na ogled do 13. oktobra 2017.

Ob tej priložnosti je zbrane nagovoril predsednik DLUPP-a, pomurski akademski slikar, Jože Denko, ki je povedal, da Društvo likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije po dveh letih ponovno razstavlja. "Umetnost je tesno povezana s časom v katerem ustvarjamo, se izražamo in od njega živimo. Kultura in umetnost je bogastvo, ki jo lahko delimo med seboj in s tem obogatimo svoj duh, se v njej skrijemo, polepšamo in olepšamo svoj vsakdanjik", je dodal Denko. 

Razstava je plod sodelovanja Društva likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota ter Mestno občino Murska Sobota. V knjižnici razstavlja 17 članov društva, prisotnih pa je 17 del. Namen razstave je prikazati dela članov kluba v nekaj letih. Na ogled so tudi starejša dela na naslovno temo "Mala slika", kajti prav mala slika je imela vedno velik pomen v slikarstvu.

Društvo likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije je bilo ustanovljeno leta 1992 na željo likovnih umetnikov iz Prekmurja in Prlekije. Včlanjenih je 23 aktivnih umetnikov, ki delujejo v Murski Soboti nekaj jih je tudi v Ljubljani, ustvarjajo pa v vseh smereh likovne umetnosti. Klub že nekaj let uspešno deluje na področju likovne kulture v slovenskem in mednarodnem merilu. Moto društva je, da umetnike povezujejo, se družijo, z določenimi dejavnostmi pripomorejo, da se likovna kultura prikaže širši javnosti z mednarodnimi in tujimi razstavami.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.