https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Članice Moravskih Toplic brez poraza - a le tretje v Grazu

8.11.2017  

Članice Hokejskega kluba Moravskih Toplic, ki se zelo intenzivno pripravljajo na dvoranski turnir evropskega pokala, z udeležbo klubov iz osmih držav na Osnovni šoli 3 v Murski Soboti, so gostovale na enem najstarejših dvoranskih turnirjev v srednji Evropi, v Grazu, kjer so pred štirimi leti osvojile prvo mesto.

Dekleta so po rednem delu premagale vse nasprotnice, v polfinalu pa so proti prvo ligaški ekipi AHTC slabe tri minute pred koncem vodile z 2:0 in imele še kazenski strel, kar pa ni zadostovalo za zmago. Po neizkoriščeni najstrožji kazni so najprej prejele hiter zadetek, nekaj sekund pred koncem pa z izdatno pomočjo sodnika dobile še izenačujočega. O finalistu so odločali kazenski streli, kjer so igralke Moravskih Toplic zadele enkrat, nasprotnice pa dva krat in se uvrstile v finale. V malem finalu turnirja z udeležbo devetih ženskih ekip so igralke Moravskih Toplic bile boljše od ekipe Glitzer z 3:0. Zmagovalka turnirja je bila ekipa HC Austria.

Rezultati:
Glitzer : Moravske Toplice 1 : 4 (Vrečič 3, Schmidlechner)
HC Traun : Moravske Toplice 0 : 2 (Hegeduš, Dervarič)
Moravske Toplice : HC Wien 3 : 0 (Hegeduš, Schmidlechner, Mesarič)
Moravske Toplice : HC Graz 2 : 0 (Dervarič, Črnko)

polfinale: AHTC : Moravske Toplice 2 : 2 (Vrečič 2)*po kazenskih strelih 4 : 3
za 3. mesto: Moravske Toplice : Glitzer 3 : 0 (Vrečič, Mesarič in Schmidlechner)

Za Moravske Toplice so igrale: Sandra Dervarič, Melanie Smodiš, Lara Črnko (cap), Petra Dervarič, Tjaša Vrečič, Maja Kovač, Mihaela Hegeduš in Alja Mesarič. Trener: Jože Črnko.

Prihajajoči vikend ekipa Moravskih Toplic sodeluje na zelo močnem turnirju Zima 2017 v hrvaški Zelini, kjer se bo pomerila tudi z ekipo Mladosti, udeleženko evropskega pokala drugega kakovostnega razreda Trophy, ki je obenem tudi bivši klub Petre Dervarič.


 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.