https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pihalna godba Sv. Jurij ob Ščavnici 20. jubilej praznovala z Alfijem Nipičem

Sveti Jurij ob Ščavnici, 04.12.2017 ob 12:00  

Pihalna godba Sv. Jurij ob Ščavnici oz. po domače Jürjevška godba že 20 let združuje ljudi iz občine Sveti Jurij ob Ščavnici in njene okolice. Ob svoji obletnici so v soboto, 2. decembra, priredili slavnostni koncert, katerega je s svojim nastopom popestril Alfi Nipič.

Februarja, leta 1997, se je začela pisati zgodba tega društva. Takrat se je pri Branku Kreftu, ki je bil prvi predsednik godbe, v Kutincih zbralo 11 godbenikov in pričelo s prvimi vajami. Danes godbo sestavlja 27 članov, najmlajša članica šteje 12 let. Repertoar godbe je raznolik in primeren za vse priložnosti, saj poleg valčkov in polk izvajajo še magistralne skladbe, klasične skladbe in tudi priredbe zabavnih skladb. Povprečno imajo 20 nastopov letno. Leta 2014 so se prvič udeležili tekmovanja, od ustanovitve naprej pa se redno udeležujejo območnih in regijskih srečanj pihalnih orkestrov, ki jih organizira Javni sklad repubike Slovenije za kulturne dejavnosti. Trenutno godbo organizacijsko vodi predsednik Matjaž Rožman, strokovni vodja godbe pa je Slavko Ahlin.

 

Godbeniki so ob tej priložnosti nekdanjim in sedanjim članom in članicam predali tudi pisna priznanja. Iz rok župana občine Sveti Jurij ob Ščavnici, Mirka Petroviča, so prejeli priznanje Občine, predsednica Sveta IO JSKD Gornja Radgona Slavica Kovačič pa jim je izročila srebrno Gallusovo značko za dvajset let ustvarjanja na glasbenem področju.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.