https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Lendavi so ob prazniku kulture »praznovali skupaj«

Lendava, 05.12.2017 ob 8:00  

3. december oz. »Ta veseli dan kulture« so kulturno obarvali tudi v Lendavi. Ta dan je v gledališki in koncertni dvorani potekala prireditev »Praznujmo skupaj« v organizaciji JSKD Lendava, kjer so se občinstvu predstavile na regijskih in državnih srečanjih v letu 2017 najuspešnejše skupine UE Lendava, srečanje pa je spremljala otvoritev razstave del, ki so nastala na likovni koloniji Lendavske gorice.


Na odru gledališko koncertne dvorane so nastopili Pevski zbor DO – RE – MI Vrtca Lendava s skaldbama Rad imej in Szál az ének, FD Prekmurja Lendava  s plesom Prekmurje pleše Plesna skupina Vrtca Genterovci z nastopom Ura, ki obstane.

Zapel je tudi Moški vokalni kvintet Aeternum, ki se je predstavil s skladbama Razstanek in Pastirska, Plesna skupina »Mavrični sij« Vrtca Lendava je s plesom pričarala Barvitost življenja, Otroški pepvski zbor OŠ Odranci  je zapel skladbi V dolinci prijetni in Če bi se svet nazaj vrtel, Madžarski ljudski pevci KD »Zarja« Gaberje pa  skladbi Kislak áll a nagy Duna mentén in Ha majd nyárunknar vége.

Lutkovna skupina »Neuničljivi« OŠ Odranci je nastopila s predstavo Šolski odmor, Folklorni ansambel HKD Pomurje Lendava z nastopom Mlinar v krčmi pije, Ljudske pevke KD fran Saleški Finžgar Žižki s skladbama Duša premišljuje in Kukarco smo lüpali, Komorni pevski zbor Vita Lendava s skladbama Oj mati mamca, pošljite me po vodo in Sweet Gospel, Tamburaška skupina HKD Pomurje Lendava s skaldbama Mesec sveti in Pjesma rastanka, ki jo je vokalno obogatila Jasna Vuradin Popovič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.