https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Člani sveta zavoda bodo odločali o novi direktorici Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota

16.12.2017 ob 10:30  

V ponedeljek bo svet zavoda odločal o kandidatki za direktorico Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.     


Svet zavoda Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota je za direktorico Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota predlagal Klaudijo Šek Škafar, ki je dobila večje število glasov članov sveta zavoda kot trenutna direktorica Jasna Horvat, ki je bila tudi prijavljena na razpis.

Svoj predlog je svet zavoda poslal Mestnemu svetu Mestne občine Murska Sobota, ki bi morala odločati o imenovanju nove direktorice knjižnice. Do glasovanja pa v mestnem svetu ni prišlo, ker o tem ni odločala občinska kadrovska komisija, ki je bila ob predzadnjem sklicu nesklepčna, poroča Večer.

 

Foto: Arhiv Pomurec.com

Murskosoboška občina bi se morala o kandidatki izraziti svojo odločitev do ponedeljka, saj se je v ponedeljek iztekel rok, do katerega bi morala občina izraziti svojo odločitev o kandidatki. Zakon o knjižničarstvu pa namreč določa, da če tega občina ustanoviteljica v določenem roku ne stori, se šteje, kot da je podala soglasje, še navaja Večer.

Da bi morali dosedanji direktorici Jasni Horvat mandat podaljšati pa menijo v večini občin pogodbenic, ki sofinancirajo delovanje knjižnice.

Člani sveta zavoda bodo tako v ponedeljek odločali o novi direktorici Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, kjer je pričakovati, da bo Klaudija Šek Škafar dobila vnovično potrditev.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2017 ob 7:28 Gost 5 gost

      Slovenija dežela direktorjev prebivalstva 2milijona od tega 1.5 milijona direktorjev tou nega nindri. Ka pa poddireltor tou tudi mora biti za knjige.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.