https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podjetju Saubermacher – Komunala Murska Sobota strateška nagrada za celovitost

22.12.2017 ob 7:05  

V Mariboru so bila podeljena letošnja priznanja in nagrade v okviru razpisa za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2017. S tem projektom želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnem razvoju.

 

Nagrade in priznanja podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta. Častni pokrovitelj nagrade je dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije. Tudi letos je na razpisu že peto leto zapovrstjo sodelovalo podjetjeSaubermacher – Komunala Murska Sobota. Tokrat jim je zmaga v kategoriji majhnih podjetij za las ušla.

Nagrada Horus, ki ima že devetletno tradicijo, je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom IRDO in Slovenskim društvom za odnose z javnostmi. Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus je vsako leto razpisana za različne kategorije, ocenjevanje pa poteka v dveh krogih. Med finaliste in s tem v drugi krog ocenjevanja se uvrstijo vsi sodelujoči, ki v prvem krogu ocenjevanja dosežejo vsaj 51 % vseh možnih točk.

Podjetje Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. se je v kategoriji strateška nagrada za celovitost pravne osebe v kategoriji majhna podjetja uvrstilo na drugo mesto, za Komunalo Brežice d.o.o. in pred podjetje Marprom d.o.o. Skozi samoocenjevalni vprašalnik so podrobno analizirali in pregledali njihove aktivnosti na področju družbene odgovornosti v zadnjem letu, priporočila ocenjevalcev pa jim bodo zagotovo pomagala, da bomo tovrstne aktivnosti lahko še nadgradili in izboljšali. Veseli jih, da sta Nagrado Horus 2017 v  kategoriji majhna in srednja podjetja osvojili podjetji iz njihove branže, kar pomeni, da so prav komunalna podjetja tista, ki že zaradi svoje osnovne dejavnosti področju družbene odgovornosti posvečajo veliko pozornost in tako bodo delali tudi v prihodnje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.